Til innholdet

NYNORSKE BOHEMER I NORDFJORD

Publisert: 03.10.2018Høstens storsatsing i Opera Nordfjord er Puccinis udødelige La Bohème, som får i alt åtte fremførelser fra 3. til 13. oktober.

Første gang Opera Nordfjord satte opp verket var for atten år siden. Siden den gang har institusjonen bygget eget operahus og innledet en praksis med å oversette og fremføre klassiske operaer på nynorsk. La Bohème er intet unntak, og kveldens premiere presenterer en helt ny oversettelse av Jostein Avdem Fretland.

Om det er nynorsken som har vært avgjørende, skal være usagt, men det er et gledelige faktum at rollene til Bohem-gjengen i Paris besettes av et team med norske sangere: Poeten Rodolfo synges av Thorbjørn Gubrandsøy, syersken Mimi av Margrethe Fredheim, maleren Marcello av Mads Wighus, musikeren Schaunard av Thomas Røshol, filosofen Colline av Eirik Roland Egeberg-Jensen og den tidligere sangerinnen Musetta av Gunda-Marie Bruce. Lars Eggen tar seg av begge bassrollene som husverten Benôit og statsråd Alcindoro. Regissøren er hentet fra Sverige: Mira Bartov, mens dirigent er Opera Nordfjords musikalske leder Michael Pavelich. Nevnes bør også at operaorkesterets konsertmester er Stig Nilsson.

Da er det bare å si toi toi toi!

Bilde: De to hovedrollene som Rodolfo og Mimi synges av tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy og sopranen Margrethe Fredheim.