Til innholdet

50 ÅR I DANSEN

Publisert: 13.06.2017Kjersti Kramm Engebrigtsens 50 år som dansekunstner markeres søndag 18. juni på Dansens Hus. Hun har i disse 50 årene virket som koreograf, danser, pedagog og initiativtaker, og er fortsatt aktuell og aktiv som kunstner.

Engebrigtsen startet sin profesjonelle karriere i 1967 som student ved Ballettinstituttet, og har siden skapt over 20 verk. Hun var også med på å etablere Norges første frigruppe i moderne dans, Høvik Ballett, i 1968, og i 1976 etablerte hun Danseloftet. I tillegg var hun initiativtaker til Dansens År ’93, som var en viktig markering av dansekunsten i Norge. Hun har også vunnet kritikerprisen 2012/2013 for verket Touched.

Under feiringen på Dansens Hus, som skjer i samarbeid med Danseinformasjonen, blir det gjensyn med forestillingen Reisen fra 1989, intervjusamtale og filmsnutter fra et langt danseliv. Reisen er et danseverk som fremstiller den eksistensielle indre reisen menneskenes liv er. Mer spesifikt dreier verket seg om den reisen verdens flyktninger er drevet ut på. Temaet er dessverre enda mer aktuelt i dag enn for snart 30 år siden da den ble spilt for første gang.

Etter forestillingen blir det en samtale mellom Kjersti Kramm Engebrigtsen og Danseinformasjonens historiker Sigrid Ø. Svendal.