Til innholdet

ABSOLUTT HAYDN – VERTAVO 35 ÅR

Publisert: 16.10.2019Noen ville kanskje kalt Vertavo strykekvartetts prosjekt ved sin 35-årsfeiring for «Haydn minutt for minutt». I løpet av ett døgn, 26.-27. oktober, fremføres nemlig samtlige av Haydns 68 strykekvartetter i Sentralen i Oslo – altså vedvarende strykekvartett gjennom dagen, kvelden, natten og neste dag: I en stol med en kopp kaffe, på en barkrakk, i en hengekøye i den dypeste søvn, og videre inn i neste dags frokost til soloppgang.

Nå skal ikke Vertavo spille alt alene. Femten kvartetter fra inn- og utland medvirker i dette Haydn-maratonet. Oversikt over samtlige finner man på Vertavos hjemmeside, og det omfattende arrangementet gjøres i samarbeid med Dextra Musica og Oslo Quartet Series.

Noe slikt har aldri skjedd i Oslo, og vil antakelig aldri skje igjen – heller ikke andre steder, til tross for at Vertavo siden etableringen i 1984 har begeistret publikum verden over og stadig gjestet stadig konsertarenaer som Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam og Carnegie Hall i New York.

Klokkeslett, rekkefølge på verk, og medvirkende finner du her.