Til innholdet

AÏDA PÅ OSCARSBORG

Publisert: 29.11.2018Oscarsborgoperaen melder at den etter «hvileåret» 2018 er tilbake i august neste år med en full operaproduksjon. De henter da inn igjen Bentein Baardsons suksessproduksjon av Verdis Aïda fra 2010. Allerede den gang var det flere av oss som oppfordret operaselskapet på øya utenfor Drøbak til å gjenta forestillingen.

Om forestillingen sier en stolt operasjef Anne Felberg:

Aïda kan vel regnes som verdens mest populære utendørsopera, og det er ikke ofte den blir fremført i Norge. På Oscarsborg er forholdene helt optimale. Hør bare hva det svenske tidsskriftet Opera sa om vår forestilling: «Mäktigare än så blir det inte ens i Verona». Vi synes derfor vi har dekning for å kalle oss «Nordens Verona»!

Til 2019-oppsetningen har hun hentet inn det kunstneriske teamet fra 2010: Bentein Baardson er regissør, Bodil Kvamme regiassistent, Arne Fagerholt koreograf, Torkel Skjærven scenograf og lysdesigner og Leiko Fuseya har kostymedesign.

Rollelisten er imidlertid oppdatert med en nyere norsk sangergarde: Birgitte Christensen spiller tittelrollen, Radames spilles av Kolbeinn Jón Ketilsson, Amneris av Siv Iren Misund, Amonasro av Yngve Søberg, Ramphis av Magne Fremmerlid og Kongen av Eirik Roland Egeberg-Jensen.

Musikalsk leder er Jørn Fossheim og kordirigent er David Maiwald. Som vanlig medvirker Oslofjord Kammerfilharmoni med 55 musikere, Oscarsborg Operakor med 75 sangere og i tillegg stiller minst 30 statister.

Til slutt kan nevnes at samtlige Aïda-forestillinger i 2010 var utsolgt før premieren…

Mer informasjon finner du her.