Til innholdet

AMALIE STALHEIM URFREMFØRER CELLOKONSERT

Publisert: 07.02.2020Cellisten Amalie Stalheim urfremfører torsdag 13. februar en ny cellokonsert av den svenske komponisten Anders Nilsson. Han er en av Sveriges store nålevende komponister, med blant annet tre operaer, flere symfonier og instrumentalkonserter på verklisten. Cellokonserten er bestilt av Sveriges Radio og er tilegnet Amalie Stalheim, som spiller den med Malmö Symfoniorkester. Dirigent er Patrik Ringborg og konserten overføres i Sveriges Radio P2.

Amalie Stalheim er ikke alene om å ha en norsk tilknytning til verket, men den andre tilknytningen er av tragisk karakter: Cellokonsertens andre sats er skrevet til minne om drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager i Atlasfjellene i Marokko i desember 2018.
– Tonespråket har en sårhet i seg og i den langsomme satsen tar komponisten også utgangspunkt i julesalmen, Deilig er jorden. Komponisten ønsker at cellokonserten kan bidra til medfølelse og være et kunstverk som får oss til å reflektere over terroren i dagens samfunn, sier Amalie Stalheim.

Bilde: www.amaliestalheim.com