Til innholdet

ANDRIS POGA BLIR SJEFDIRIGENT I STAVANGER SYMFONIORKESTER

Publisert: 14.06.2019Latviske Andris Poga blir ny sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester fra sesongen 2021/2022, men allerede 5. september får publikum en forsmak på hva de har i vente. Poga er en stigende dirigentstjerne med tilbud fra noen av verdens beste orkestre og er i dag sjef for Latvias Nasjonale Symfoniorkester.

– Å bli utnevnt til sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester innebærer mye mer enn bare tittelen. I rollen som sjefdirigent ligger det også en utfordring og en forpliktelse til å utvikle og bringe orkesteret til neste nivå. Jeg er svært glad for tilliten og gleder meg til å ta fatt på reisen sammen med Stavanger Symfoniorkester, sier Andris Poga.

Administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland, uttaler følgende:

– Poga er en internasjonalt anerkjent dirigent og vi har tro på at han kan løfte Stavanger Symfoniorkester til nye kunstneriske høyder. Han har stor respekt for orkesterets historie og har samtidig visjoner for dets utvikling videre, sier Warland.

Poga gjester Stavanger Symfoniorkester 5. september 2019, når han dirigerer Bols vise av Irgens-Jensen, Prokofjevs klaverkonsert og Tsjajkovskijs fjerde symfoni.

Stavanger Symfoniorkester og Andris Poga har signert en 3-årig avtale fra 1. august 2021.Han overtar etter Christian Vasquez som har vært sjefdirigent siden 2013 og hadde sin siste konsert med orkesteret 7. juni i år.