Til innholdet

ANNILESE MISKIMMON TIL ENGLISH NATIONAL OPERA

Publisert: 08.10.2019Operasjefen ved Den Norske Opera & Ballett er utnevnt til stillingen som Artistic Director ved English National Opera (ENO). Annilese Miskimmon tiltrådte ved Den Norske Opera & Ballett i august 2017, men ENO i London blir hennes nye arbeidsplass etter inneværende sesong.

– Jeg er begeistret og beæret over å skulle bli en del av ENO. Med sitt ambisiøse og spennende arbeid er det et kompani jeg har beundret i hele mitt operaliv. Samtidig er det trist å skulle forlate gode kolleger og det fantastiske publikummet ved Operaen i Oslo. Det har vært et privilegium å få lede Nasjonaloperaen og jeg håper å opprettholde et godt forhold til både Norge og Den Norske Opera & Ballett.

Ansatte i Operaen har blitt informert om Miskimmons beslutning tidligere i dag. Hun fortsetter i stillingen som operasjef i Oslo frem til sommeren 2020. Administrerende direktør Geir Bergkastet kommenterer nyheten for Den Norske Opera & Ballett:

– Jeg ønsker å gratulere ENO med valget av operasjef, og gratulere Annilese med en ny og spennende mulighet! Det har vært en stor glede å få samarbeide tett med henne og jeg skulle gjerne hatt henne med videre. Samtidig er vi en del av en internasjonal bransje og det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballett at hun blir hentet til London. Vi starter umiddelbart jobben med å finne hennes etterfølger.

Bilde: Annilese Miskimmon. Foto Lars Eivind Bones