Til innholdet

ÅRETS DIAPASON D’OR TIL DET NORSKE SOLISTKOR

Publisert: 21.11.2018Det Norske Solistkor ble i tirsdag kveld tildelt Diapason d’or de l’année under en seremoni i Paris, hvilket vil si at deres CD med Bachs motetter ble kåret i Årets Album av det franske musikkmagasinet Diapason.

Hver måned velger magasinet ti klassiske utgivelser som tildeles Diapason d’or (Den gylne stemmegaffel). Av de til sammen 110 utnevnelsene nomineres så femten til Diapason d’or de l’année.

– Det er eventyrlig å få prisen for et album med musikk av Bach, sier Grete Pedersen, sjefdirigent for Det Norske Solistkor. – I sin anmeldelse av Bach – The Motets, sammenligner Diapason koret med verdensledende Bach-tolkere som i en årrekke har spesialisert seg på musikken. Solistkoret er derimot kjent for å bevege seg mellom stilarter og tidsepoker. Vi ble derfor litt ekstra overrasket denne gangen.

Om Bach – The Motets, skriver magasinet: «En tour de force i farger, korklang og gjensidig tillit mellom Grete Pedersen og hennes Oslobaserte ensemble; deres versjon av de seks motettene innehar en poetisk dimensjon uten sidestykke.» (Gaëtan Naulleau, Diapason).

Tidligere norske mottakere av prisen er Leif Ove Andsnes og Truls Mørk.

Platen ble utgitt på selskapet BIS Records i 2017 og er Grete Pedersens sekstende utgivelse med koret. Solistkorets flerårige samarbeidspartner Ensemble Allegria medvirker også på platen.

Spotifylenke til hele platen finner du her.