Til innholdet

ARKTISK KAMMERMUSIKK

Publisert: 07.02.2020Arctic Chamber Music Festival, verdens nordligste festival for klassisk musikk, er i gang – eller som de sier: den tyvstartet i går på Samefolket dag med en verdenspreniere på forestillingen Olbmot/Folk av og med Beaivváš Sámi Našunálateáhter og Arktisk Filharmoni.

Orkesterinstitusjonen Arktisk Filharmoni, kulturproduksjons-selskapet Arctic Vibe og reiselivsaktøren Svalbard Adventures jobber sammen for å skape festivalen, som har fått internasjonal oppmerksomhet gjennom mediedekning fra flere europeiske og asiatiske land.

Å komme til Longyearbyen og oppleve sterke naturopplevelser, lokalprodusert mat og drikke – toppet med klassisk musikk på høyt nivå, er det festivalen ønsker å tilby. Arktisk Filharmoni har siden 2013 hatt Svalbard som turnéområde, og festivalen ble en realitet fordi orkesterinstitusjonen mener det er bedre bruk av ressurser og at det gir en mye sterkere lokal tilknytning og kontinuitet.

– En god lokal forankring i Longyearbyen er helt essensielt for festivalen. De siste årene har vi gjort mange gode lokale samarbeid, både kunstneriske og arenamessige, blant annet med Fotoklubben, Huset, Store Norske, Stiftelsen Artica Svalbard, Galleri Svalbard, Svalbard Museum, Kulturhuset, Biblioteket og Longyearbyen Skole. Slike samarbeid er veldig viktige for oss, og dette ønsker vi både å videreføre og videreutvikle, sier festivalens styreleder Catharina Bilsbak.

I tillegg til Arktisk filharmoni kan man i år oppleve mezzosopranen Adrian Angelico, sopranen Mariann Fjeld-Solberg, tenoren og saksofonisten Håkon Kornstad og den amerikanske dirigenten Tim Weiss

For fullt program, se her.

Bilde: Musikere fra Arktisk Filharmoni på Svalbard. Foto: Yngve Sæbbe Olsen.