Til innholdet

ARVE TELLEFSEN OG ENSEMBLE BERLIN I STAVANGER

Publisert: 03.10.2019For første gang i Arve Tellefsens mer enn 60-årige karriere skal han i oktober turnere med musikere fra Berlinfilharmonien; orkestermusikere i verdensklasse. Den norske konserten finner sted i St. Petri Kirke i Stavanger 26. oktober.

Ensemble Berlin består på denne turneen av ni musikere – fem strykere og fire blåsere. En liten kammerbesetning som har turnert verden rundt. Ensemble Berlin ble startet av oboist Christoph Hartmann. Hartmann har besøkt Norge og Vinterfestspill i Bergstaden de siste ti år og har i tillegg vært kunstnerisk leder der i to år.

På denne konserten blir det musikk av blant annet Bach, Ole Bull, G. Gershwin, L. Bernstein, J. Svendsen og J. Strauss. Musikken er arrangert spesielt for denne turneen av Wolfgang Renz (Tyskland) og Rob Mounsey (USA). Tellefsen ser frem til å kunne presentere dette flotte ensemblet og programmet for det norske publikum og vil selvsagt lede konserten på sin egen unike måte.

Stavanger Kammermusikkfestival får her også en smak på å arrangere konsert i St. Petri kirke som er nyoppusset siden sist kammermusikkfestivalen var her og før vi flytter inn i 2020 når Stavanger domkirke skal pusses opp.

For mer informasjon se her.

Bilder: Stavanger Kammermusikkfestival.