Til innholdet

ASAMISIMASA PÅ NORGESTURNÉ

Publisert: 09.10.2017Samtidsensemblet asamisimasa drar på turné i nyMusikks regi, for å markere Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Turneen finner sted i perioden 13. til 26. oktober, og går fra Fredrikstad i sør til Svolvær i nord. På programmet står musikk av tre nålevende komponister, som på hver sin måte utforsker hva musikk kan uttrykke i dag:

Øyvind Torvund, som nylig mottok Edvardprisen, presenterer i 10 Plans ti ideer om utopiske konserter, der hans tegninger og skisser av planene blir presentert på en skjerm samtidig som musikerne spiller utdrag av planene. Her møter vi pianister som flyr i såpebobler, neandertalere som underviser i kammermusikk, et orkester gjemt dypt inne i en skog og mye annet. Trond Reinholdtsen undersøker i Music as Emotion ideen om musikk som uttrykk for følelser. Musikerne interagerer aktivt med publikum og alt som skjer i stykket forklares i løpet av konserten. Tine Surel Lange PRESSURE bruker i temaet kroppspress som politisk og klanglig materiale.

Flere detaljer om turneen finner du her.

Bilde, asamisimasa fra venstre: Anders Førisdal, Ellen Ugelvik, Kristine Tjøgersen, Tanja Orning, Håkon Mørch Stene. Foto: Luca Vitali.