Til innholdet

ASKELADDEN SOM STJAL FRA TROLLET

Publisert: 03.02.2020Det Norske Kammerorkester har, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, fått mulighet til å utvikle en ny konsertserie til glede for barn og unge. Først ut er Askeladden som stjal fra trollet, en spennende forteller-forestilling bygd på Asbjørnsen og Moes folkeeventyr.
Gjennom lyder, rytmer, musikalsk forunderlighet og for¬telling blir barna tatt med inn i en verden hvor både det forventede og det uventede kan skje. Forestillingen er utviklet i samarbeid med fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen og komponist Martin Hirsti-Kvam, og fremføres av Det Norske Kammerorkester. Dahlsveen har arbeidet som profesjonell forteller nasjonalt og internasjonalt siden 1996, og spesielt med å aktualisere tradisjonsfortellinger. Martin Hirsti-Kvam arbeider med ulike musikalske uttrykksformer, fra akustisk konsert¬musikk til mer konseptueltorienterte verk, alltid i et forsøk på å gi nye perspektiver til hva musikk, lytting og live fremføring kan innebære.

Forestillingen Askeladden som stjal fra trollet skal vises for nærmere 1000 barnehagebarn på Sentralen i Oslo mellom 4. og 7. februar, og vises i tillegg som familieforestillinger lørdag 8. februar.

For mer informasjon, se her.