Til innholdet

BARYTONSTJERNE I OPERAEN

Publisert: 14.08.2019



I juni vant ukrainske Andrei Kymach (31) den prestisjetunge sangkonkurransen BBC Cardiff Singer of the World, og fra lørdag 17. august kan han oppleves på Hovedscenen i Bjørvika som kjekkasen Belcore i Elskovsdrikken. Med det går startskuddet for 2019-20-sesongen i Den Norske Opera & Ballett.

BBC Cardiff Singer of The World er en av verdens viktigste konkurranser for sangere i starten av karrieren. Tidligere har verdensberømte sangere som Karita Mattila og Bryn Terfel vunnet. I år var det den 31 år gamle barytonen fra Ukraina, Andrei Kymach som beviste at han er blant verdens fremste unge sangere. Men før han vant denne store prisen var han booket til å synge en av hovedrollene i Elskovsdrikken her i Oslo. Nå er han i full gang med prøvene og klar til å vise det norske publikummet hva han er god for i Donizettis halsbrekkende arier.

Andrei Kymach er en interessant person også av andre grunner. Han har tidligere studert filosofi og han lager mat i henhold til den indiske Ayurveda-tradisjonen, fordi han tror det gir ham mer energi som sanger.

Flere av verdens beste unge sangere står på scenen i Elskovsdrikken: Luis Gomes fra Portugal, her i rollen som nerden Nemorino, var også med i BBC Cardiff Singer of the World i juni. Rollen som Adina synges av den amerikanske Andrea Carroll som er ansatt ved Wiener Staatsoper, og nå pendler mellom forestillinger i Wien og prøver i Oslo.

Mer info her.

Bilde: Andrea Carroll og Andrei Kymach i Elskovsdrikken. Foto: Erik Berg.