Til innholdet

BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER 2018-19

Publisert: 21.05.2018Bergen Filharmoniske Orkester byr neste sesong på følgende abonnementsserier: Klassikerne fredag, Fredagsserie, Fredag komplett, Klassikerne torsdag, to Sølvserier, en Gullserie og en Familieserie. De fleste av konsertene, samt forestillingene orkesteret har i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, er tilgjengelig i flere av de ulike abonnementsordningene.

Sesongåpning skjer 6. september med Ørjan Matres Different Stories, Benjamin Brittens Klaverkonsert med Leif Ove Andsnes og Igor Stavinskys Vårofferet, ledet av sjefdirigent Edward Gardner. Uken etter slipper Bergens samtidsensemble BIT20 til med sin egen vri på easy-listening, exotica og improvisasjon. Årets 100-årsjubilant, Leonard Bernstein, feires både med egen konsert og med musikalen Candide i løpet av høsten. Ellers byr orkesteret på horror-filmkonsert, konserter og symfonier av blant andre Brahms, Beethoven, Mahler, Sjostakovitsj og Rakhmaninov, Eventyrkonsert med BFUng, og Lise Davidsen som synger Strauss Vier letzte Lieder.

I mars drar orkesteret på turné til Tyskland, Nederland og Frankrike. På programmet står Richard Strauss’ Don Juan, Griegs a-mollkonsert med den internasjonale stjernepianisten Alice Sara Ott, Béla Bartóks Konsert for orkester. På konserten før turneen blir det Edward Elgars Cellokonsert med Bergens egen cellostjerne Amalie Stalheim som solist. Klassiskmusikk.com har et eksklusivt intervju med henne i juni.

I tillegg til samarbeidet med Bergen Nasjonale Opera på Candide, kommer Jules Massenets opera Werther i mars. Spektakulært blir det også i januar når orkesteret spiller all Mozarts musikk til filmklassikeren Amadeus live, mens publikum følger filmen på storskjerm.

Hele sesongprogrammet kan du studere her.

Foto: Oddleiv Apneseth