Til innholdet

CAMILLA SPIDSØE TILDELT AASE BYES MINNEPRIS

Publisert: 28.02.2019Ballettsolist og samtidsdanser Camilla Spidsøe ble tildelt prisen etter Nasjonalballettens fremføring av Vårofferet i Operaen onsdag 27. februar.

Prisvinneren ble overrasket foran en fullsatt sal da Bjarte Hjelmeland entret Hovedscenen for å overrekke prisen. Aase Byes Minnepris er en av de høyeste æresbevisninger en norsk scenekunstner kan tildeles. Prispengene er på 100.000 kroner.

– Camilla Spidsøe er en strålende danser, med en unik energi og lidenskap for sin kunstform. Hun berører publikum og inspirerer alle som jobber med henne, sa Bjarte Hjelmeland som er styreleder for Aase Byes legat.

Blant tidligere prisvinnere kan nevnes kjente skuespillere som Lise Fjeldstad, Bjarte Hjelmeland og Anne Marit Jacobsen, og fremstående musikere som Solveig Kringlebotn og Knut Skram.

Spidsøe er solist i Nasjonalballetten og har i mange år vært regnet som en av landets fremste dansere. I 10 år var hun danser i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. I løpet av karrieren har hun mottatt en rekke priser og utmerkelser. Hun er en ettertraktet danser blant anerkjente koreografer og har fått mange roller skapt for seg.

Aase Bye var en av norsk teaters største kunstnere i mellomkrigstiden, og de første tiårene etter andre verdenskrig. Hun testamenterte alt hun eide til «Aase Byes legat for fortjente kunstnere». Legatets styre deler årlig ut Aase Byes pris.

Foto: Erik Berg