Til innholdet

CHRISTIAN GRØVLEN SPILLER I OPERAEN

Publisert: 20.11.2017Knapt en måned etter sin vellykkete Københavndebut, spiller pianisten Christian Grøvlen sin første solokonsert i Den Norske Opera & Balletts konsertserie. Der åpner han med Beethovens Sonate i ciss-moll, op. 27 nr. 2, bedre kjent som Måneskinnssonaten, og Griegs Holbergsuite, op. 40. Etter pausen spiller han Alban Bergs Klaversonate, op. 1 og Chopins Klaversonate nr. 3 i h-moll, op. 58.

I et intervju med Klassiskmusikk for noen uker siden (lenkes opp) avslørte han at han egentlig hadde tyngre og mer «seriøse» planer for første del av programmet, men kom til at han heller ville spille noe han virkelig hadde lyst til. Da falt valget på Måneskinnsonaten fordi den er et av de fineste stykkene han vet om. Og Grieg og Holberg passer seg kanskje når en vaskeekte bergenser inntar Nasjonaloperaen?

Christian Grøvlen regnes som en av våre mest spennende og fremgangsrike pianister. Han har studert med Jiří Hlinka, Håvard Gimse og Lars Anders Tomter, og Norgesdebuten fant sted i Universitetets Aula i Oslo for to år siden. Nå studerer han i solistklassen ved Det Kongelige Musikkonservatorium i København, med Jens Elvekjær som lærer. Grøvlen mottok Robert Levin-prisen i 2016.

Foto: Cathrine Dokken.