Til innholdet

DØGNFLUER I OSLO

Publisert: 20.06.2019



Foreningen Døgnfluer samler til helgen store deler av det unge musikk-miljøet i Oslo til å lage en hel symfoni på bare ett døgn! Fire komponister skal i løpet av lørdag kveld og natt til søndag komponere hver sin sats i det som skal bli en helhetlig symfoni. Søndag morgen møter de fire dirigenter som skal arbeide med de nyskrevne satsene. Det hele blir fremført på SALT søndag 23. juni av et kammerorkester på 35 musikere, sammensatt for anledningen. I tillegg vil et team lage et helhetlig visuelt uttrykk på fremførelsen. Deltakerne er unge musikere med forskjellig bakgrunn. Målet er å samle folk som ellers ikke ville arbeidet sammen, og å oppfordre til nye konstellasjoner. Gjennom å gi dem tidspress, utfordres de til å tenke annerledes og samarbeide på nye måter.

De involverte komponistene er: Ellie Mäkelä, Fredrik Storsveen, Åsmund Perssønn Ødegaard og Bendik Sells. Dirigentene er: Mathias Gran, Hugo Herrman, Bjørk-Guinevere Kinsella Eide og Guro Haugli. Casting av deltagere og utvikling av de kunstneriske rammene er det Jacob Beranek Hvattum og Øystein Bang som står for, og produsent er Jenny Engh.

Døgnfluer startet opp i 2014, og har samlet unge kulturfolk til å samarbeide om teater- og danseforestillinger, filmer, utstillinger, konserter, revyer og musikaler på 24 timer. Døgnfluer ble arrangert første gang i mai 2014, og i 2019 er Døgnfluer blitt en forening med det formål å oppfordre til fellesskap og samarbeid i kulturfeltet. Gjennom å samle mange mennesker til å samarbeide om å skape kulturuttrykk på kort tid, håper Døgnfluer å legge grunnlaget for nye samarbeid og en større kollegial følelse blant unge kulturfolk. Til sammen har over 450 mennesker vært involvert i prosjektet.

Mer informasjon finner du her.