Til innholdet

EDWARD GARDNER TIL LONDON PHILHARMONIC

Publisert: 26.07.2019Sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, er fra sesongen 2021-2022 utnevnt som ny sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra, et av verdens beste orkestre, med Royal Festival Hall som fast konsertsted. Orkesteret har en omfattende internasjonal turnévirksomhet og sin egen label for CD-utgivelser. Det er også fast orkester for den velrenommerte Glyndebourne operafestival. Gardner har tidligere vært musikksjef for English National Opera og har siden 2015 vært sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester, der han i fjor fornyet sin kontrakt frem til 2021.

– Jeg er lykkelig over å bli sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra i min hjemby London, sier Edward Gardner. – Denne utnevnelsen får ingen innvirkning på min nåværende rolle i Bergen Filharmoniske eller mitt ønske om å fortsette dette flotte samarbeidet i fremtiden. Vi har planlagt noen fantastiske prosjekter, turneer og innspillinger de neste sesongene og jeg ser frem til å fortsette arbeidet med de fine musikerne i Bergen.

– Vi gratulerer vår sjefdirigent Edward Gardner og er svært stolte over at han er utnevnt til denne betydningsfulle stillingen. London Philharmonic Orchestra er et av de sterkeste merkenavn i den europeiske orkesterverdenen. Samtidig er det også en ny bekreftelse på Bergen Filharmoniske Orkesters nivå og internasjonale posisjon at han ønsker et samarbeid med oss også etter 2021. Vi har en meget god dialog med ham om dette, og vi håper å kunne avklare rammene for et mulig fortsatt samarbeid i løpet av kort tid, sier administrerende direktør Bernt E. Bauge.

Bilde: Edward Gardner. Foto: Benjamin Ealovega Photography

Les begynnelsen på Edwards Gardners intervju med The Times etter kunngjøring av den nye stillingen: