Til innholdet

EQUINORS TALENTSTIPEND TIL CAROLINE WETTERGREEN

Publisert: 21.11.2018Caroline Wettergreen (32) fra Fana i Bergen ble tirsdag kveld tildelt Equinors talentstipend i klassisk musikk pålydende én million kroner. 32-åringen konkurrerte mot tre andre finalister om et av Norges største stipender i sin sjanger.

– Blant fremadstormende unge norske sangere befinner Caroline seg midt i et internasjonalt gjennombrudd. Hun arbeider bevisst, og briljerer i noen av de mest krevende operarollene som finnes. Hun har solid teknikk, en gnistrende utstråling og topptoner i verdensklasse, sier Leif Ove Andsnes, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter og årets juryleder.

Equinors talentstipend i klassisk musikk er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

Wettergreen bestemte seg allerede som tiåring for å bli operasanger, og har fulgt målet siden. Med åtte års utdanning i verktøykassen omtales 32-åringen i dag som en av Norges neste store operastjerner.

– Caroline har, ifølge juryen, en enestående dedikasjon til å utvikle sitt talent. Hun trer nå inn i rekken av fremragende talenter som er blitt tildelt stipendet tidligere. Det blir spennende å se hvordan hun kaprer posisjonen som en ny norsk operastjerne i årene fremover, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor.

Stipendvinneren har de siste årene sunget i flere prominente operahus i inn- og utland. Hun har tilbrakt de tre siste månedene i Storbritannia hvor hun turnérer med forestillingen Cendrillion av Jules Massenet. Forestillingen har høstet strålende kritikk, og anerkjente medier som The Times og The Guardian trakk spesielt frem Wettergreens opptreden i sine anmeldelser.

Årets jury bestod av Leif Ove Andsnes, Peter Szilvay, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.

Bilde: Fra venstre: Reidar Gjørum, Caroline Wettergreen og Eldar Sætre. Cop. Equinor