Til innholdet

EQUINORS TALENTSTIPEND TIL SANDRA LIED HAGA

Publisert: 27.11.2019Tirsdag kveld vant Sandra Lied Haga (25) Equinors talentstipend i klassisk musikk på én million kroner. Blant tre nominerte var det 25-åringen fra Oslo som overbeviste juryen.

– Sandra er en cellist som utmerker seg innen den klassiske musikksjangeren. Hun viste fra tidlig alder en oppsiktsvekkende teknisk kontroll og en fyldig syngende cellotone, og har de siste årene utviklet sin personlige stemme. Hun legger ned en formidabel innsats for å stadig nå videre, og har de siste årene fått god internasjonal erfaring. Sandra er en av våre fremste cellister, og vi i juryen gleder oss til å følge hennes musikkarriere videre, sier Leif Ove Andsnes, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter og årets juryleder.

En glad og ydmyk Sandra Lied Haga gikk på scenen under Equinors Høstkonferanse for å motta stipendet. Nordstrandsjenta har høye ambisjoner for sin karriere, og beskriver millionstipendet som avgjørende for å kunne leve av sin store lidenskap.

– Det er en stor ære å vinne Equinors klassiske musikkstipend, og få være med i det fantastiske selskapet av musikere som har mottatt denne høythengende prisen. Min drøm har alltid vært å spille på de store verdensscener og å kunne leve av min største lidenskap. Tiden nå er avgjørende for min videre musikkarriere, og dette stipendet er en ubeskrivelig viktig hjelp for min fremtid som cellist, sier Haga.

Som treåring startet Sandra sin musikkreise, og den store inspirasjonskilden er den verdenskjente cellisten og Sandras tidligere læremester, Truls Mørk. I dag er hun selv en cellist som musikkverdenen har store forhåpninger til. Hun har nylig spilt inn Dvoráks Cellokonsert og Tsjaikovskijs Rokokkovariasjoner med State Academic Symphony Orchestra of Russia (også kjent som Svetlanov Orchestra) og dirigenten Terje Mikkelsen, en CD som er ventet utpå nyåret.

– Sandra har de siste årene imponert stort i sin utvikling som cellist og musiker. Sandra har vist læringsvilje, glød og dedikasjon gjennom sin musikkarriere, og som årets vinner av stipendet trer hun inn i rekken av enestående talenter innen klassisk musikk. Vi gleder oss til å følge Sandra videre, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor.

Equinors talentstipend i klassisk musikk er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

De to andre nominerte til stipendet var fiolinisten Johan Dalene og tubaisten August Schieldrop.

Bilde: Sandra Lied Haga flankert av Equinors direktør Eldar Sætre og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum. Foto: Ole Jørgen Bratland