Til innholdet
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Boklansering: Mestermøter av Elef Nesheim

11. desember 2017 17:30 - 20:00

Gratis

Endelig – en biografisk presentasjon av Wagner på norsk! Utgitt på Norsk Musikforlag.

Velkommen til boklansering 11. desember kl 17.30 på Parkteatret. Prof. emeritus i musikkhistorie ved NMH, Elef Nesheim, presenterer boken og holder foredrag. Musikalske innslag fremføres av Randi Stene, Tor Espen Aspaas og Bendik Finnerud.

Gratis inngang. Boken selges til rabattert pris denne kvelden!

Det var lidenskapelig vennskap mellom Franz Liszt og Richard Wagner, en mengde brev forteller om det:
”Kjæreste venn. Jeg har ikke annet å skrive enn å uttrykke min store glede for at du kommer. Herre Gud, hvor glad jeg er. Au revoir. Send et telegram for å fortelle nøyaktig når du kommer,” skrev Richard fra Zürich i 1853. Men noen år senere var konflikten et faktum, de snakket ikke sammen og korresponderte ikke med hverandre på fem år. Da de møttes igjen var det til en sekstimers lang krangel før de havnet ved flygelet med tykke sigarer og dyr cognac, i beundring for hverandres musikk.

De estetiske motsetningene mellom Den nytyske skolen og den konservative Leipzig-skolen oppsto da Franz og Richard var i en middag hos Schumann-familien i Dresden i juni 1848. Heftige utbrudd viste klare skillelinjer som forsterket seg utover 1800-tallet.

Mestermøter er historien om de litt over tjue gangene de to geniene møttes. Det var Liszts datter Cosima som skilte dem fra hverandre, men det var også hun som koblet dem sammen igjen: Sammen tross alt, heter bokas siste kapittel.

Vi gleder oss!

Detaljer

Dato:
11. desember 2017
Tid
17:30 - 20:00
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://www.musikkforlagene.no

Sted

Oslo
Oslo,