Til innholdet
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Hardanger Musikkfest

juni 5 - juni 10

Hardanger Musikkfest vart etablert av Stig Nilsson i 1996. Den dåverande konsertmeister i Oslo Filharmoniske orkester hadde i nokre år vore på jakt etter ein stad der han kunne invitera vener og kollegaer til felles musisering, og skapa ein festival basert på positive relasjonar og god musikk.

Staden fann han i Hardanger, nærare bestemt Ullensvang herad, kor kulturkontoret tok vel imot både han og ideen, og hjalp til med å realisera og gjennomføra festivalen. Festivalen sitt senter har frå fyrste år vore Hotell Ullensvang i Lofthus, som med fantastiske kvalitetar og vakre omgjevnader er ideell for både festivalen, utøverane og publikum.

Artistane som vert inviterte til Hardanger Musikkfest, reiser alltid slitne, men lukkelege heim. Det er mykje jobbing i 5 dagar, men den nære kontakten til publikum, musikken, dei andre artistane og den strålande vakre naturen i Hardanger, gjer det til ei glede for alle involverte. Publikum er både lokale kulturinteresserte, og tilreisande frå nær og fjern. Dei siste åra har utanlandske publikumarar kjøpt 1/6 av billettane.

Tema for festivalen i 2019 er VANDRING

Progra, finner du her.

Detaljer

Start:
juni 5
Slutt:
juni 10
Kategorier for Arrangement:
, ,
Arrangement Tags:
,

Sted

Lofthus
Lofthus, Ullensvang, + Google Map
Hjemmeside:
http://hardangermusikkfest.no/