Til innholdet
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Rosendal Kammermusikkfestival

august 10 - august 13

«En av de store gledene ved å sette sammen et festivalprogram er at man virkelig kan gå i dybden og utforske en side ved en komponists liv og musikk” sier Leif Ove Andsnes, festivalens grunnlegger og kunstneriske leder. “I 2016, på den første Rosendal Kammermusikkfestival, satte vi søkelyset på 1828 – året Franz Schubert døde, og det året han skrev noen av sine mest gripende vakre verk. Årets festivalprogram løfter frem en annen av mine store lidenskaper – Wolfgang Amadeus Mozarts kammermusikk. Mozart skrev mengder av vidunderlig kammermusikk, likevel blir bare noen få stykker jevnlig fremført på kammermusikkfestivaler. Jeg har et inderlig ønske om at 2017 skal bli en storslått feiring av Mozart, der vi ikke bare fremfører de virkelig berømte verkene – som klarinettkvintetten og Klaverkvartett nr. 1 – men der vi også viser mangfoldet i Mozarts ekstraordinære musikk. Hvor ofte hører man egentlig de store strykekvartettene og -kvintettene, eller pianosonatene, på konsert, og når hørte du sist stykkene hans for to klaver, eller sangene?”

«Jeg er glad for å ha med meg disse kunstnerne på scenen i sommer: Kristian Bezuidenhout (hammerklaver) og Francesco Piemontesi (piano), Anne Sofie von Otter (mezzosopran) og Martin Fröst (klarinett), Mizuho Yoshii (obo), Audun Halvorsen (fagott), José Vicente Castelló (fransk horn), og Andsnes’ kammermusikkpartnere gjennom mange år, Tabea Zimmermann (bratsj) og søskenparet Christian og Tanja Tetzlaff (fiolin og cello), som også kan oppleves i kvartett med Elisabeth Kufferath (fiolin) og Hanna Weinmeister (bratsj).

«Rosendal Kammermusikkfestival vil i 2017, som i 2016, introdusere fremadstormende unge norske artister. I år får vi høre Opus 13 strykekvartett, med Sonoko Miriam Welde, Edvard Erdal (fioliner) Michael Grolid (bratsj) og Frida Tharaldsen Skaftun (cello).»

Detaljer

Start:
august 10
Slutt:
august 13
Arrangement Tags:
,

Sted

Rosendal
Hordalalnd 5486 + Google Map
Telefon:
53 48 29 99
Hjemmeside:
http://www.rosendalfestival.com/