Til innholdet

FEGERSTENSTIFTELSENS MUSIKKPRIS TIL PETER HERRESTHAL

Publisert: 25.10.2018Fegerstenstiftelsens musikkpris på kr. 250.000 til fremragende formidlere av samtidsmusikk går i 2018 til fiolinisten Peter Herresthal. Juryens begrunnelse er:

Peter Herresthal er en av Norges mest profilerte musikere med et stort nedslagsfelt nasjonalt og internasjonalt. Hans kunstneriske profil som fiolinist er tydelig knyttet til samtidsmusikken og formidlingen av den gjennom tallrike innspillinger og en utstrakt konsertvirksomhet. Herresthal er professor ved Norges musikkhøgskole og gjesteprofessor ved Royal College of Music i London og New York University, Steinhart School. Hans sterke samtidsfokus smitter over på studentene og åpner for at nye generasjoner musikere får innsikt i og interesse for deler av fiolinrepertoaret som ellers sjelden ville stå på deres repertoar.

Samtidig delte stiftelsen ut 1,25 millioner kroner i stipend til følgende utøvende musikere og komponister: Jon Øivind Ness, Sandra Lied Haga, Amalie Stalheim, Thomas Strønen, Jie Zhang, Torstein Aagaard-Nilsen, Lars Henrik Johansen, Thormod Rønning Kvam, Christopher Tun Andersen, Stian Sopp, Ida Gudim, Øyvind Torvund, Ørjan Matre, Marius Søfteland Neset og Joachim Carr.

Klassiskmusikk.com gratulerer samtlige og benytter anledningen til et gjensyn med vårt intervju med Peter Herresthal i desember i fjor.