Til innholdet

FIGARO MED LIVESTREAM FRA SELFIEKAMERA

Publisert: 09.03.2018Operahøgskolens masterstudenter skal fra 14. mars spille Mozarts Figaros bryllup på Operaens scene 2 i Bjørvika. Produksjonen er et samarbeid med Den Norske Opera & Ballett og Norges musikkhøgskole. Sistnevnte stiller med Musikkhøgskolens symfoniorkester. Til sammen er det rundt 65 unge operasangere og musikere i aksjon under ledelse av regissør Jacopo Spirei og dirigent Gregor Bühl. Begge har store karrierer i den internasjonale operaverden – og i tillegg er de henholdsvis førsteamanuensis og professor ved Operahøgskolen.

Forestillingen er også et eksempel på samarbeid innad på Kunsthøgskolen i Oslo, som Operahøgskolen er en del av; kostymene er designet av Karianne Caspara Haagensen, student ved Kunsthøgskolens Design-avdeling.

De unge aktørene tørker støv av Mozart og viser hvordan opera som kunstform kan gjøres høyaktuell, og fremføres på en måte som fenger et ungt publikum så vel som de mer operavante. Denne videoen viser hvordan forestillingen blir til gjennom lek og eksperimentering.

For å nå de som ikke kommer seg til operaen i Bjørvika, blir det livestreaming med selfiekamera av deler av forestillingen på Facebooksiden til Operahøgskolens Venner. Det som strømmes er først og fremst er ariene til Figaro, spilt av Emil Havold Næshagen, og Basilio, spilt av Mikkel Fjeld Skorpen, som begge blir å høre som praktikanter på Nasjonaloperaen neste sesong. Figaros arie kommer ca. kl. 18:40 på onsdag 14. og torsdag 15. mars og 17:40 lørdag 17. og søndag 18. mars. Basilios arie kommer hhv ca. kl. 20:30 og 19:30. Det blir også strømming av andre partier – så følg med!

Se også Den Norske Opera & Balletts presentasjon av forestillingen her.

Bilde: Jacopo Spirei (foran) og operastudentene leker seg frem til Figaro.