Til innholdet

GÖTEBORG LANSERER NY MUSIKKFESTIVAL

Publisert: 22.11.2018Point Festival, som arrangeres for første gang 23. – 26. mai 2019, rommer fire urpremierer, tre orkestre, to klubbkvelder, en filmvisning og ti konserter.

Festivalen byr på oppfinnsomt program og mange overraskelser. Administrerende og kunstnerisk leder, nordmannen Sten Cranner, hevder stolt at programmet på en eller annen måte kommer til å endre de festivalbesøkendes liv. Han og hans team har samlet en rekke «statement-prosjekter» og vil skape nye, alle med et underliggende tema: livets skjebneveier, viktige menneskelige historier og stemmer som må lyttes til. Alt foregår i Göteborg Konserthus der hver krik og krok skal fylles av musikk.

Festivalkunstner er den karismatiske Patricia Kopatchinskaja. Hun skal være solist i Bartóks vidunderlige første fiolinkonsert – den posthume – med GöteborgSymfonikerne, og dessuten være resitatør i Schönbergs grensesprengende Pierrot Lunaire. To av urpremierene er av kvinnelige komponister: islandske Anna Thorvaldsdóttir med Icelandic Dance Company og svenske Karin Rehnqvist – den sistnevntes verk, Blodhov, fremføres av det tyske Ensemble Recherche med folkesanger og bratsjist Lena Willemark som solist. Det Norske Kammerorkester spiller tre spennende konserter og det blir også et gjestespill med det kanadiske multi-mediaprosjektet Life Reflected med The National Arts Centre Orchestra. DJ Gabriel Prokofjev avslutter kveldene.