Til innholdet

GRATULERER MED DE 30 TINE!

Publisert: 18.08.2017Tine Thing Helseth fyller i dag 30 år, noe hun feirer på søndag 20. august med en konsert i Den Norske Opera & Ballett, der hun blir langt fra alene på podiet. De andre medvirkende er sopranen Mari Eriksmoen, fiolinistene Arve Tellefsen og Elbjørg Hemsing, barytonen Audun Iversen, trompetkollega fra jazzverdenen Mathias Eick, Oslo Fagottkor, hennes eget brassenseble tenThing, hennes kvintett TTHQ, med jazz og tango som spesialitet, samt strykeorkesteret Ensemble Allegria.

17 år gammel begynte hun å gjøre seg kraftig gjeldende på den norske musikkscenen, med både norske og utenlandske priser. I 2006 kom hun på andre plass i Eurovision Young Musicians Competition, med 40.000 tilskuere på Rådhusplassen i Wien og millioner av TV-tittere i hele Europa. Siden har karrieren gått rett oppover med konsertvirksomhet på de helt store arenaene verden over og et utall priser og stipendier.

For tiden er vårt internasjonale trompetess opptatt med sin første soloplate som sanger, der hun har skrevet alt materiale selv. Kanskje noe av det blir å høre på bursdagskonserten?

GRATULERER MED DAGEN TINE! – VI ER VELDIG STOLTE AV DEG!

Foto: Tine Thing Helseth i konsentrasjon om et plateopptak.