Til innholdet

HØRBAR PÅ SENTRALEN

Publisert: 28.11.2019Det Norske Kammerorkester finner stadig nye veier til å presentere klassisk musikk. I tillegg til sine vanlige abonnementskonserter, lanserer de konsertserien HørBar, der de har gjort om Marmorsalen i Sentralen i Oslo til en hyggelig storstue med åpen bar og DJ for å skape følelsen av «en skikkelig hjemmefest». Musikken skal ha den samme kvaliteten som ellers, men det er større rom for improvisasjon, for de små stykkene, for den uventede konstellasjonen – eller for en gjest man ikke hadde regnet med å se på podiet.

Seriens andre konsert, 3. desember, inviterer til et «Julebord» der Kammerorkesteret har invitert Odd Nordstoga og Håkon Kornstad Trio. DJ er Øyvind Mathisen. Her blir det juletoner, kjærlighetsarier og improvisasjon som glir over i klassiske toner av Bach, Sibelius, Britten og Puccini – og selvfølgelig Odd Nordstoga. Kammerorkesteret blir så med på Odd Nordstogas omfattende juleturné.

Til neste konsert, som finner sted 11. mars, kommer Pekka Kuusisto og som orkesterleder. Han er av The Times karakterisert som «felas David Bowie», og inntar HørBar sammen med den amerikanske stjernekomponisten Nico Muhly. På programmet står også utdrag fra Beethovens 7. symfoni.

Til den siste konserten denne sesongen, 10. juni, kommer fiolinisten Lorenza Borrani som inviterer til en musikalsk fest med en heftig cocktail av symfoniske og kammermusikalske verker. Hun har også med seg to musikervenner fra Italia, så her ligger alt til rette for en fantastisk kveld med musikalske overraskelser.

For mer informasjon om samtlige HørBar-konserter, se her.

Bilde: Stemningsfullt på Kammerorkesterets HørBar. Foto: Det Norske Kammerorkester