Til innholdet

JOHAN DALENE VANT CARL NIELSENKONKURRANSEN

Publisert: 31.03.2019Johan Dalene vant i dag 1. pris i fiolinklassen i Carl Nielsen International Competition. De to andre vinnerne er sloveneren Blaz Sparovec på klarinett og franske Joséphine Olech på fløyte.

Førsteprisvinnerne mottar hver en premie på 12.000 euro og får hver sin soloinnspilling på Orchid Classics for internasjonal lansering med Odense Symfoniorkester. Vel så interessant er kanskje anledningen de får til solistoppgaver med opptil ti orkestre, blant dem er Leipzig Gewandhaus Orchestra, New Japan Philharmonic, de filharmoniske orkestrene i København, Stockholm og Oslo, symfoniorkestrene i Göteborg, Norrköping, Aalborg, Aarhus og Sveriges Radio.

18-år gamle Johan Dalene har allerede rukket å vinne flere internasjonale fiolinkonkurranser. Han har spilt med flere av de store nordiske orkestre, blant andre Oslo-Filharmonien, og debuterer med Stockholms-Filharmonien denne sesongen. Han kommer også ut med sin første CD på BIS records.

Johannes Dalene er halvt norsk og har mange tilknytningspunkter her i landet: Han er Crescendo-musiker og ble denne uken nominert til Den norske solistprisen. I fjor gjestet han Rosendal kammermusikkfestival. Han spiller på en Stradivarius-fiolin fra 1736, som han har på utlån fra Anders Sveaas’ Almennyttige Fond.

Bilde: Johan Dalene i finalen med Odens Symfoniorkester og dirigent Aaron Traub. Foto: Knud Erik Jørgensen