Til innholdet

KLAUS MÄKELÄ NY SJEFDIRIGENT I OSLO-FILHARMONIEN

Publisert: 03.10.2018Den finske dirigenten og cellisten Klaus Mäkelä (22) er utpekt som ny sjefdirigent og kunstnerisk rådgiver i Oslo Filharmoniske Orkester fra august 2020 til 2023. Han avløser da Vasily Petrenko som avslutter sitt engasjement ved slutten av orkesterets 100-årsjubileum neste sommer.

Mäkelä er nå første gjestedirigent i Sveriges Radios Symfoniorkester, kunstnerisk leder for Åbo Musikfestival, han er tilknyttet Tapiola Sinfonietta og har dirigert en rekke ledende orkestre i Europa, Nord-Amerika og Japan til strålende kritikker de siste sesongene.

Oslo-Filharmoniens direktør, Ingrid Røynesdal, har følgende kommentar: «Klaus Mäkelä imponerer på så mange måter. Da han arbeidet med orkesteret tidligere i år var det en så umiddelbar kontakt og vi skjønte av vår søken var over. Hans dype musikalitet og sterke kunstneriske tolkninger har allerede gjort ham bemerket som en unik dirigent internasjonalt. Vi er svært heldige som har kunnet engasjere ham og vi ser frem til et eksepsjonelt og kraftfullt kunstnerisk forhold fremover.»

Mäkelä uttaler: «Første gang jeg møtte orkesteret var det en øyeblikkelig gnist av energi mellom oss. Jeg følte meg med en gang både hjemme og opprømt over de musikalske mulighetene. Jeg ser veldig frem til å skape og dele musikken vår med publikum hjemme i Oslo, i Norge og utenlands.»

Bilde: Klaus Mäkelä. Foto: Heikki Tuuli (2017)