Til innholdet

KOMPONISTFORENINGENS HEDERSPRIS TIL VIVACE

Publisert: 16.10.2019



Vivace barne- og ungdomskor og dets dirigent Siv Anette Lorentzen ble tildelt Norsk Komponistforenings hederspris i Trondheim under NM for kor 2019, 11.-12. oktober. Barnekoret Vivace har ca. 65 medlemmer fra 6 – 18 år i ulike ensembler, og holder til på Inderøya i Trøndelag. 58 kor og vokalgrupper var med i årets mesterskap, som hadde rekordstor oppslutning. Norsk Komponistforening delte for andre gang ut en hederspris for fremragende tolkning av et norsk verk.

– Vi i Norsk Komponistforening ønsker å anerkjenne dem som gjør en viktig innsats for norsk musikkliv. Ikke minst gjelder dette en rekke av landets kor og korps, som fremfører mye av det norske repertoaret og er med på å bestille nye verk fra norske komponister, sa Komponistforeningens styreleder Jørgen Karlstrøm under prisutdelingen. – Prisen ble opprettet for å vise hvor mye vi verdsetter dere som tar i bruk musikken vi komponister skriver, og for å feire det at dere tolker musikken på så mange ulike vis.

Årets jury besto av komponistene Eva Holm Foosnæs og Bertil Palmar Johansen, som tildelte prisen for fremføringen av stykket Tida av Bjørn A. Bratsberg.

Bilde: Vivace. Foto: Multifoto-Koralliansen