Til innholdet

KON-TIKI KAMMERMUSIKKFESTIVAL 2018

Publisert: 28.05.2018KON-TIKI Kammermusikkfestival, som tidligere har vært arrangert i august, finner i år sted i perioden 14. til 17. juni. Som før, foregår den på Norsk Sjøfartsmuseum på Bygdøy, og ifølge kunstnerisk leder David Coucheron har museet en landets beste kammermusikksaler. Her samler han og hans søster Julie noen av sine beste musikervenner til et program av det eksklusive slaget.

Åpningsverket blir Bachs Dobbeltkonsert for to fioliner, med David Coucheron og Arve Tellefsen som solister og øvrige festivalmusikere som orkester. Julie Coucheron følger opp med Mozarts Sonate for firhendig klaver KV 479 sammen med Elizabeth Pridgen. Sistnevnte er professor ved Mercer University i Georgia, USA. De to pianistene avslutter også hele festivalen med originalversjonen av Stravinskys Vårofferet – nemlig for to klaver.

Andre festivalgjester er: Christopher Tun Andersen, som har studert fiolin ved Norges musikkhøgskole og Manhattan School of Music (Pinchas Zukerman Performance Program) og har vunnet flere internasjonale priser. Julianne Lee, assisterende konsertmester på 2. fiolin i Boston Symphony Orchestra har studert ved Curtis Institute og har en førstepris fra Paris-konservatoriet. Christopher Rex er David Coucherons kollega i Atlanta symfoniorkester, der han er 1. cellist. Han har også en lang karriere som kammermusiker. Joel Noyes, assisterende konsertmester på cello i Metropolitan Opera Orchestra er en mye brukt kammermusiker på New Yorks mest eksklusive konsertarenaer. Mer om musikerne finner du her.

Festivalen tilbyr en konsert hver dag med kjente komponister som Mozart og Brahms, og mer sjeldne som Menotti og Arenski. Hele programmet finner du her.

Julie Coucheron og Elizabeth Pridgen avslutter festivalen med Stravinskys Vårofferet. Foto: Mark Gresham

Toppfoto: Søskenparet Julia og David Coucheron står til rors som  kunstneriske ledere for Kon-Tiki Kammermusikkfestival på Sjøfartsmuseet på Bygdøy.