Til innholdet

KVANDAL OG SOMMERFELDT FEIRES PÅ NASJONALBIBLIOTEKET

Publisert: 06.11.2019To hundreårsjubilanter, komponistene Johan Kvandal (1919–1999) og Øistein Sommerfeldt (1919–1994), har vært feiret med flere konserter denne høsten. Lørdag 9. november feires de samlet i Nasjonalbiblioteket. Den kommenterte konserten har tittelen Tradisjon og nyskaping. Kvandal og Sommerfeldt 100 år.

Begge komponistene står sentralt i 1900-tallets musikkhistorie. De var ulike i kompositorisk profil og stil, men hadde likevel mye felles: De fant inspirasjon i norsk folkekultur og var kresne i valget av diktere når de tonesatte tekster, deres komposisjoner var i hovedsak tonalt forankret, og de hadde viktige verv i musikklivet. Sommerfeldt holdt seg gjerne til det mindre format (sanger og klaverstykker), mens Kvandal i tillegg skrev mye for større besetninger (opera, orkester og kammermusikk). Begge ble høyt verdsatt av så vel utøvere som lyttere.

Elef Nesheim og Morten Gaathaug innleder konserten med omtale av henholdsvis Sommerfeldt og Kvandal. Medvirkende musikere er Vegard Lund (gitar), Helene Wold (sopran), Caroline Eidsten Dahl (blokkfløyte), Sigmund Groven (munnspill), Joachim Knoph og Ivar Anton Waagaard (klaver).

Mer informasjon om konserten finner du her.

Gratis inngang. Konserten strømmes direkte på nb.no.

Bilde: Johan Kvandal (1988) og Øistein Sommerfeldt (1988). Foto: Lisbeth Risnes/Nasjonalbiblioteket.