Til innholdet

MARIAM BATSASHVILI I BÆRUM KULTUHUS

Publisert: 15.11.2019Sandvika Master Series får 15. november besøk av den georgiske pianisten Mariam Batsashvili, som sist gjestet Bærum Kulturhus i 2016. Da spilte hun sin første Skandinaviakonsert og etter dette har karrieren tatt av. Hun har en fullpakket turnéplan som dekker store deler av verden, er blitt signert til store Warner Classics og har gitt ut en kritikerrost Liszt-innspilling. Til Bærum kommer hun med Bach, Haydn, Schubert, Liszt og Chopin på programmet.

Som første kvinne vant Mariam i 2014 Franz Liszt-konkurransen. Siden den gang har hun debutert i Wigmore Hall i London, hatt konserter med BBC Symphony Orchestra, Nederlands Radiofilharmoni og Berliner Philharmoniker, samt solo- og orkesterkonserter i mer enn 30 land verden over. I 2019 er hun en del av storsatsningen «BBC New Generation Artist», med en rekke konserter i Storbritannia, blant annet i BBC Proms.

Om hennes Liszt-tolkninger sies det, ifølge konsertarrangøren, at «hun fremfører mesterens verker med slik nøye tilmålt intensitet og klarhet at selv salige Franz ville vært stolt. Alt fremføres med en inderlighet og tilstedeværelse som sørger for et publikum som sitter som spikret hele konserten igjennom.»

For mer informasjon om konserten, se her.

Bilde: Mariam Batsashvili. Foto: CR Josef Fischnaller