Til innholdet

MIDORI PÅ CURTIS INSTITUTE

Publisert: 13.11.2019Den verdenskjente fiolinist og FN-ambassadør Midori overtar Aaron Rosands stilling ved det prestisjefylte Curtis Institute of Music i Philadelphia, som dette skoleåret kan feire sitt 95-årsjubileum. En del norske fiolinister vil kanskje huske Aaron Rosands undervisning ved Norges musikkhøgskole i sin tid?

Stillingen Midori overtar går under betegnelsen «Richard Starling Chair in Violin Studies». De prestisjefylte «stolene» ved Curtis-instituttet er opprettet til ære for dets stolte arv og ved å vise sin fortsatte ambisjon som ledere og nybrottsarbeidere innen fiolin- og vokalstudier. Den Midori overtar, ble opprettet av Frank M. Starling i 1969, til minne om hans kone, fiolinisten Dorothy Richard Starling som hadde en stor karriere i første halvdel av 1900-tallet.

– Vi er glad for å kunne anerkjenne denne fremragende musikeren og dedikerte læreren på denne måten, sier instituttets leder Roberto Díaz om Midori, som har undervist ved instituttet siden i fjor.

Dermed er det ikke sagt at Midori skal tilbringe all sin til i Philadelphia. Denne sesongen drar hun på verdensomspennende turneer med pianistene Jean-Yves Thibaudet og Ieva Jokubaviciute. I inneværende måned slår hun et slag for sine medsøstre i komponiststanden i en egen konsert og i desember deltar hun i the International Community Engagement Program (ICEP) i Kambodsja – et program i hennes egen stiftelse Music Sharing Foundation through Asia. Hun blir også å høre som solist med Boston Symphony Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Orchestra del Teatro Massimo og ved Schleswig-Holstein musikkfestival med NDR Radiophilharmonie Hannover, og hun vil urfremføre Detlev Glanerts Fiolinkonsert Nr. 2 i Hamburg med Elbphilharmonie og Christoph Eschenbach.

Bilde: Midori. Foto: Timothy Greenfield-Sanders