Til innholdet

MORGENKONSERT I SAGENE KIRKE

Publisert: 05.02.2020Morgenkonsert i Sagene og Ila kirke presenterer seg som en «kortreist for Oslobaserte musikere i alle sjangre». Her tilbys konsertopplevelser av høy kunstnerisk kvalitet på et noe utradisjonelt tidspunkt – nærmere bestemt kl. 10.

Lørdag 8. februar, i Sagene kirke i Oslo, tar sangeren Juliana Venter og saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm publikum med på Vargtimen – en konsert for saksofon og stemme, en musikalsk reise ut i naturen og inn i drømmene, gjennom musikk fra forskjellige tider og steder. Ingmar Bergman sa: «Vargtimen er timen mellom natt og morgengry, da de fleste mennesker dør, hvor søvnen er dypest, hvor marerittene er mest livaktige». Dawn chorus er tiden rett etter, da naturen våkner til liv i grålysningen, en time der menneskene før vår moderne tid, våknet med solen og fuglene. En time der de fleste i vårt moderne samfunn ikke er våkne og får oppleve begynnelsen av dagen, begynnelsen av livet. En time der noen ørsmå fugler, som har fløyet tusenvis av kilometer på egne vinger, vekker naturen, livet og håpet.

Duoen fremfører egen musikk med tekster av Georg Trakl i tillegg til fransk barokkmusikk, Biber, Wagner, Messiaen, russisk-ortodoks musikk, og tradisjonsmusikk fra Norge og Kina i egen innpakning. Som duo har Venter og Nystrøm hatt flere kritikerroste konserter på Munch-museet, på festivaler rundt i Norge, Kina, Sør-Afrika og Beirut, i New York, Praha og København.

Bilde: Vargtimen med Juliana Venter og Rolf-Erik Nystrøm.