Til innholdet

MORTEN LINDBERG TILDELT BJELLESAUPRISEN

Publisert: 22.11.2018Plateselskapet 2Ls lydtekniker og produsent Morten Lindberg er tildelt Bjellesauprisen for 2017. Han får den for å ha fungert som ambassadør for norsk musikk i utlandet og som en viktig inspirasjonskilde og entreprenør på hjemmebane. Prisen ble innstiftet av FONO (Interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper) i 1994, og tildeles personer eller institusjoner som ved å vise vei (være Bjellesau) har gjort en helt spesiell innsats for norsk musikk. FONO gir følgende begrunnelse for tildelingen:
Morten Lindberg har «gjennom sitt virke [har] etablert seg både som lydguru med internasjonalt ry og framgangsrik eier av eget studio og plateselskap.»
Siden 48-åringen fra Skien startet Lindberg Lyd i 1992 har firmaet markert seg som en av de viktigste og fremste eksponentene for plateinnspillinger med sjelden god lydkvalitet. Ikke minst representert ved utgivelser på sitt eget plateselskap 2L, som siden starten i 2001 har bygget opp en katalog på over 100 utgivelser. I jakten på den ultimate lyden har han gjerne flyttet innspillinger ut fra studio og inn i store kirkerom. Han har i tillegg ofte omgruppert orkestermusikerne og gitt dem andre plasseringer enn hva som har vært vanlig, for å få fram de finstemte detaljene som kan løfte musikken og lyden det lille ekstra.

Det har Morten Lindberg klart med slik bravur at han er blitt nominert til den amerikanske Grammy-prisen hele 24 ganger som lydtekniker og produsent, foruten at 2L har kapret ytterligere åtte nominasjoner. Seinest i år mottok nordmannen fire nye nominasjoner, hvorav to var for «Best Surround Sound Album» og de andre to for henholdsvis «Best Engineered Album» og «Producer of the Year».