Til innholdet

NOMINERT TIL EQUINORS TALENTSTIPEND

Publisert: 18.10.2019Nominasjonene til årets Equinor-stipend (tidligere Statoil-stipend)i klassisk musikk er klare. I år der det tubaisten August Schieldrop (20 år), cellisten Sandra Lied Haga (25 år) og fiolinisten Johan Dalene (19 år). Førstnevnte huskes kanskje fra Virtuos-konkurransen i 2018 da han imponerte med virtuost tubaspill. Sandra Lied Haga, allerede internasjonalt bemerket, har nylig spilt inn en CD i Tsjaikovskij-konservatoriets store sal, med Dvoráks Cellokonsert og Tsjaikovskijs Rokokkovariasjoner og Det Statlige Russiske Symfoniorkester (tidligere kjent som Svetlanov-orkesteret). Johannes Dalene vant i vår den prestisjefylte Carl Nielsen-konkurransen i Odense.

– Årets finalister til Equinors talentstipend har vist oss i juryen hva kvalitet innebærer i den klassiske musikksjangeren. Dedikasjon, presisjon og et personlig uttrykk er tre viktige komponenter innen klassisk musikk. Dette er kvaliteter som de nominerte i høyeste grad har vist at de har, og jeg gleder meg til å følge disse unge og lovende talenter fremover, sier Leif Ove Andsnes, juryleder og ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Equinor-stipendiet på 1 million kroner er høythengende blant norske solisttalenter. Det gir mottakeren muligheter til å finansiere videre karriere, og sender viktige signaler om den aktuelle mottakeren ut til internasjonalt musikkliv. Juryen for stipendiet ledes av Leif Ove Andsnes, og med seg har han dirigenten Peter Szilvay, operasangeren Mari Eriksmoen, pianisten Christian Ihle Hadland og bratsjisten Lars Anders Tomter.

Sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter, Cathrine Instebø, er svært imponert over årets finalister:

– Årets nominerte har vist fremragende prestasjoner i lang tid, og i dag er de blant Norges mest fremadstormende innen klassisk musikk. Dette ligger det utallige øvingstimer bak, og hvis finalistene opprettholder pågangsmotet kan de virkelig være med å sette Norge på det internasjonale musikkartet i fremtiden, sier Instebø.

Vinneren av stipendiet blir annonsert under Equinors Høstkonferanse 26. november.

Bilde: August Schieldrop (Foto: Beate Schieldrop), Sandra Lied Haga (Foto: Milad Gholan) og Johan Dalene (Foto Nikolaj Lund).