Til innholdet

NY KAMMERMUSIKKFESTIVAL I FINNMARK

Publisert: 18.12.2019FESTIVALTA  – Finnmarks kammermusikkfestival ser dagens lys i februar, nærmere bestemt 14.-16. Kunstnerisk leder er fiolinisten Miriam Helms Ålien fra Alta. Hun inviterer til en helg med magiske konsertopplevelser omgitt av nordnorsk vinternatur.

Som første festival i sitt slag nord for Harstad, satser den friskt fra starten av med et internasjonalt topplag av musikere: fiolinisten Alexander Sitkovetsky, den franske cellisten Bruno Philippe, den nederlandske bratsjisten Dana Zemtsov og musikk-kameleon og «badass» cellist Eckart Runge (fra Artemiskvartetten). I tillegg deltar hjemlige favoritter som bratsjisten Eivind Ringstad, Alta-pianisten Nils Anders Mortensen, og selvfølgelig kunstnerisk leder selv. FESTIVALTA vil – med hovedbase i Nordlyskatedralen – presentere fem offentlige konserter; fra åpningen Nordlysets klang – fantasi eller virkelighet?, til nattkonsert med Bach og showkonserten Fra Händel til Hendrix på lørdagskvelden. I dagene før festivalen får flere av byens eldrehjem musikkbesøk av festivalmusikere, og overraskelsesopptredener i bybildet kan også forekomme.

Miriam Helms Ålien står i fremste rekke av Norges nye generasjon strykere. Hun har studert ved Barratt Due musikkinstitutt, i Berlin og München, og ved det prestisjefylte Kronberg Academy. Hun har hatt mesteparten av sin utøvende virksomhet utenlands.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse og vi gleder oss vanvittig til å gi Finnmark en helg helt utenom det vanlige, med opplevelser man ellers måtte reist langt ut av fylket for å oppleve, sier den kunstneriske lederen. – Det å få presentere kunstnere av dette kaliberet her på hjemmebane gjør meg stolt og glad, og jeg merker på responsen fra fjern og nær at folk virkelig får opp øynene for hva vi får til her i nord, tilføyer hun.

Formell arrangør er Alta Kammermusikkforening, og festivalen gjennomføres med generøs støtte fra Samfunnsløftet hos Sparebank 1 Nord-Norge og lokale bedrifter.

For mer informasjon se her  eller her.

Bilde: Miriam Helms Ålien. Foto: Jessye Lee.