Til innholdet

NY MADAMA BUTTERFLY I OPERAEN

Publisert: 09.01.2020Sopranen Elisabeth Teige synger hovedrollen Cio-Cio-San når publikumsfavoritten Madama Butterfly er tilbake i Nasjonaloperaen fra 11. januar. Hun tilhører den nye generasjonen norske operasangere som de siste årene har slått gjennom internasjonalt. Mellom opptredener på noen av de største operascenene i verden, starter hun 2020 hjemme i Norge med å synge Puccinis opera om håp og knuste drømmer.

Om operaen sier Elisabeth Teige: – Jeg synes musikken bare blir vakrere og vakrere, og tristere og tristere. Jeg har alltid syntes at dette er en gripende historie, men etter at jeg selv ble mor har den fått enda flere dimensjoner. Det blir veldig nært og emosjonelt.

I Madama Butterfly møter en ung, japansk pike en amerikansk marineoffiser – hun med en drøm om den amerikanske friheten, han med en lengsel etter det eksotiske Østen. Men er det egentlig snakk om kjærlighet, eller å trekkes mot det som er annerledes? Madama Butterfly handler om kulturkræsj og knuste drømmer. Satt til Puccinis vakre og følelsesladde musikk, er den blitt en av verdens mest spilte operaer.

Elisabeth Teige gjorde i fjor suksess i samme rolle ved Nationaltheater Mannheim. I høst sang hun tittelrollen i Turandot ved Deutsche Oper Berlin, og til sommeren synger hun Wagner under festspillene i Bayreuth. I Madama Butterfly får hun følge av en rekke norske og svenske sangere, som Henrik Engelsviken (Pinkerton), Yngve Søberg (Sharpless), Désirée Baraula (Suzuki), Petter Moen (Goro), Ludvig Lindström (Yamadori) og Jens-Erik Aasbø (Bonze). Medvirkende er også Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Dalia Stasevska.

Bilde: Henrik Engelsviken som Pinkerton og Elisabeth Teige som Cio-Cio-San. Foto: Jörg Wiesner