Til innholdet

NYE STILLINGER FOR RANDI STENE

Publisert: 13.03.2019Randi Stene hadde nylig sin avslutningskonsert ved Det Kongelige Teater og Opera i København, der hun var ansatt i 30 år ved siden av sin internasjonale karriere. Stene fikk sitt internasjonale gjennombrudd som Octavian i Richard Strauss’ Rosenkavaleren ved l’Opéra Bastille i Paris i 1993.

Hun har i de senere år hatt stadig flere oppgaver i Norge, som kunstnerisk leder av Kirsten Flagstad Festival, professor II ved Norges musikkhøgskole og kunstnerisk leder av operavirksomheten i Trondheim Symfoniorkester og Opera. Nå er hun forfremmet til professor på Musikkhøgskolen og til operasjef i Trondheim, der hun får ansvar for repertoar og casting.

– Det er en stor glede og inspirasjon å knytte Randi Stene til oss som sjef for operasatsingen i Trondheim Symfoniorkester & Opera. Hennes erfaring, kompetanse og internasjonale tilknytning vil være til stor hjelp i det arbeidet vi har foran oss, sier direktør Roar Leinan i pressemeldingen fra TSO.

Randi Stene har stått orkesteret i hjembyen Trondheim nær helt siden studietiden. Nesten et 30-talls engasjementer er det blitt siden hun medvirket på TSOs unge talenter-konsert i 1984. Hun har medvirket som solist på konserter, oratorier, CD-innspillinger og operaer.

– Med sin base i København og sentrale plass innenfor dansk opera, var hun selvskreven som solist ved innvielsen av det nye operahuset i København – som hun var det ved åpningen av operaen i Bjørvika. Å få Randi Stene som operasjef betyr en ytterligere styrking av operakompetansen i Trondheim Symfoniorkester & Opera, skriver TSO.

Klassiskmusikk.com hadde gleden av å intervjue Stene om fortid og fremtid i mai i fjor. Intervjuet kan leses her.

Foto: Miklos Szabo