Til innholdet

OSLO OPERAFESTIVAL BRAKER LØS

Publisert: 04.09.2018Opera til folkets årlige festival i Oslo arrangeres for 13. gang og går i år i to omganger: en sammenhengende periode fra 7. til 15. september, og tre bonusdager 6., 10. og 13. oktober. Nytt av året er at festivalen satser på Leif Justers gamle Edderkoppen Scene, som de håper å bygge opp som en scene nr. 2 for opera i hovedstaden. Festivalgeneral Gøril Songvoll er ikke kjent for å gi seg, så dette kan bli interessant.

Av oppsetningene på Edderkoppen kan nevnes en frisk, ungdommelig oppsetning av Mozarts Don Giovanni, med unge sangere og musikere fra Norges musikkhøgskole. Premieren 7. september er snart utsolgt og den andre og siste forestillinger går to dager senere.
Den andre satsingen på Edderkoppen er en operarevy med ingen ringere enn festivalsjefen selv, tidligere statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag og pianisten Stefan Ibsen Zlatanos som skal gestalte sopranen, tenoren og den stakkars pianisten når de, ifølge festivalen, tøyser med innholdet i opera, men absolutt ikke med musikken! Regien er ved Einar Bjørge, tekstene er ved Bjørgulv Vinje Borgundvaag.
Årets operafestival er som vanlig et overflødighetshorn av operarelaterte opplevelser. Vi nevner:

  • Konsert med blant andre Thomas Ruud og Adrian Angelico i Universitetets Aula
  • Mye operaprogram under Kulturnatt i Oslo i Gamle Raadhus og Universitetets Aula.
  • Henning Sommerros operacabarét Dagny Juell (Lenke til KM-artikkel: http://klassiskmusikk.com/dagny-en-operacabaret/) på Gamle Raadhus Scene, med Tora Augestad, Håvard og Øyvind Gimse.
  • Lørdagsopera med Håkon Kornstad med flere i utdrag fra Faust av Gounod og Eugen Onegin av Tsjajkovskij.
  • Barna får Askeladden og de gode operahjelperne på Gamle Raadhus Scene
  • En konsert med Jonas Kaufmann blir overført på Gimle kino

Det blir Masterclass med Elisabeth Norberg-Schulz og hennes samarbeidspartner Matthew Marriott, som ender opp med konsert på 1. balkong i Den Norske Opera & Ballett.

Og, som alle festivaler med respekt for seg selv, kan mange av opplevelsene kombineres med både måltider og god drikke.

Tider, steder og billettinformasjon finner du her.

Bilde: Stefan Ibsen Zlatanos, Gøril Songvoll og Bjørgulv Vinje Borgundvaags show 8. september dreier seg om opera, sex, politikk og sånn…