Til innholdet

2774 visninger

Bergen Nasjonale OperaPROGRAMLANSERING BERGEN NASJONALE OPERA
Når Bergen Nasjonale Opera lanserer sin nye sesong, er det med to store oppsetninger og et yrende mangfold av ulike arrangementer og konserter.

–Det er en spennende sesong: På hovedscenen feirer vi Leonard Bernsteins bursdag med den norske premieren av hans fantastiske opera Candide. Deretter en av verdens mest romantiske operaer, Massenets Werther. Vi tar Carmen med på Vestlandsturné, vi lager en ny mini-festival i Bergen, vi viser hvor bra mat og opera lar seg kombinere og som alltid presenterer vi fantastiske stemmer fra fjernt og nært, sier Mary Miller, operasjef for Bergen Nasjonale Opera.

FAR, DATTER OG SVIGERSØNN I SAMME OPERA
De to hovedproduksjonene i Grieghallen er begge bygget på litterære søyler: Den ene av den provoserende Voltaire og den andre av den tankevekkende Goethe. Voltaires Candide, som ble forbudt på grunn av vågale uttrykk, var midt i blinken for Bernstein som formet romanen om til en fantastisk operette. Kevin Whatley, kjent fra TV som Inspektør Lewis, medvirker i operetten sammen med sin datter og sopran Kitty Whatley og hennes mann, tenoren Anthony Gregory. Massenet endret Goethes halvbiografiske fortelling om den grublende og lengtende Werther til å bli en av de mest romantiske utbruddene i operahistorien, med et musikalsk landskap fylt av store følelser. Begge forestillingene presenteres i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester og er nye produksjoner fra Bergen Nasjonale Opera.

VESTLANDET RUNDT, FRA SOLA I SØR TIL SUNNFJORD I NORD
BNO skal turnere Vestlandet med en kammerversjon av Bizets Carmen, en av verdens mest spilte operaer. I denne versjonen, spesiallaget for BNO, forteller de to venninnene til Carmen historien på̊ norsk, mens alle de kjente ariene er på̊ originalspråket fransk.

BNO inviterer også til konsert samt god mat og drikke langs kysten; Fedje, Austevoll og Bygstad.

NY MINI-OPERAFESTIVAL
Nytt av i år er en tredagers Operafest på Grand Hotel Terminus – som blir et “tapasbord” med sangere, musikere og lokale retter.

FREMTIDENS OPERA
BNO og Borealis – en festival for eksperimentell musikk, fortsetter å presentere nye verk av unge komponister, Future opera.

KONSERT MED STJERNEARTISTER
På Den Nationale Scene i Bergen blir det konsert med stjerneartistene Latonia Moore og Lester Lynch som synger utdrag fra Gershwins kjente opera, Porgy and Bess, og andre favoritter fra operaens repertoar.

GRATIS OPERA FOR ALLE
BNO og Bergen Offentlige Bibliotek presenterer en helt ny konsertserie våren 2019 i Amalies Hage på biblioteket. På BNOs månedlige OperaPub står amatører og profesjonelle på samme scene – et populært sted for musikkglade mennesker i alle aldre.