Til innholdet

3084 visninger

Bergen Nasjonale OperaWERTHER – MASSENETS ROMANTISKE OPERA

Bergen Nasjonale Opera presenterer nok et mesterverk, ikke så godt kjent i Norge, men spilles på de store scener rundtom i verden;
Werther – et trekantdrama med tragisk utfall, men med noen av de mest romantiske klangene i operahistorien, malt med bred og bølgende pensel av den franske komponisten Jules Massenet.

Historien om den dypt forelskede kunstneren Werther, som ikke kan få sin livs kjærlighet Charlotte fordi hun allerede har sagt ja til Albert, ble først gitt ut som brevroman av Johann Wolfgang von Goethe i 1774. «Den unge Werthers lidelser» skapte storm og heftige diskusjoner, samtidig som den ble det store gjennombruddet for Goethe.

Det rørende barnekoret, som består av småsøsknene til Charlotte, rammer inn denne operaen, og deres forventningsfulle stemmer står i dyp kontrast til det uløselige dramaet mellom de voksne.

Vi gleder oss til å forene lokale og internasjonale krefter, med den rutinerte regissøren Antony McDonald i spissen, og med et glitrende solistpar som gjester Bergen for første gang: Den litauiske tenoren Edgaras Montvidas som Werther, og den prisvinnende skotske mezzosopranen Catriona Morison som Charlotte.

• Hvem kan synge Werther etter Jonas Kaufmann og Juan Diego Flórez? Edgaras Montvidas. Litauerens innlevelse i Goethes smertelig romantiske rolleskikkelse gjennomføres med perfeksjon. Diapason Magazine (mai 2018)

Werther er en ny, fullscenisk produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Jules Massenet / Musikk
Edouard Blau, Paul Milliet og Georges Hartmann, etter Goethes roman / Tekst
Bergen Filharmoniske Orkester
Sangere fra Bergen guttekor og Bergen pikekor
Les mer om operaen Werther her: