Til innholdet

589 visninger

Bergen Nasjonale Opera på Festspillene i BergenBergen Nasjonale Opera setter opp to forestillinger under årets Festspill: Peter Grimes og Messias.

Brittens Peter Grimes, iscenesatt konsert

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

Bergen Nasjonale Opera samarbeider med Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen om denne konsertforestillingen av Peter Grimes. Sjefsdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, dirigerer. Vi får besøk av et utsøkt lag solister av brittenspesialister med den store australske tenoren Stuart Skelton i tittelrollen.
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen.

Händels Massias i en ny scenisk fremføring

Händels Messias ble først fremført i Dublin våren 1742. For resten av komponistens liv triumferte Messias som Händels epokegjørende mesterverk – det utviklet seg fra å være et oratorium for londonscenene til dagens høyt verdsatte korverk.
Malcolm Bruno og hans kollega Caroline Ritchie fullfører den første publiserte utgaven av det autentiske, opprinnelige Messias. Verket presenteres slik det først ble laget. Deres versjon vil bli publisert av Breitkopf & Härtel våren 2017 med alle de utvidede, virtuose ariene som avslører operafølelsen av 1740- tallets London.
Bergen Nasjonale Opera og Festspillene i Bergen presenterer premieren, iscenesatt av regissør, designer og videokunstner Netia Jones. Hun har en moderne tilnærming til verket, men tar oss samtidig med tilbake til Händels tid.
Fire fremragende solister, Barokksolistene, Edvard Grieg Kor og Cathedra ledes av Bjarte Eike. Assisterende musikalsk leder Michael McCarthy har jobbet med en rekke storfilmer, deriblant
Ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Festspillene i Bergen