Til innholdet

2372 visninger

Kammermusikkfestivalen i StavangerKAMMERMUSIKKFESTIVALEN STAVANGER
08.-13. AUGUST 2017

Vi inviterer i år til den 27. kammermusikkfestivalen i Stavanger!

Stavanger Kammermusikkfestival har høye kunstneriske målsettinger og med pianisten Christian Ihle Hadland som kunstneriske leder og Jan Bjøranger som assosiert kunstnerisk leder er den i gode hender.

Festivalen ble etablert i 1991 av cellisten Truls Mørk og oboisten Gregor Zubicky.
Christian Ihle Hadland har ledet den siden 2010.

Festivalens visjon er å være en av Europas ledende kammermusikkfestivaler for utøvere og publikum.

Vi arrangerer konserter i flere kommuner i Rogaland og finner særlig at våre vakre kirkerom egner seg til festivalen, om det så er klassisk eller samtidsmusikk som spilles. Festivalen presenterer et sted mellom 20 og 25 arrangementer i løpet av de seks dagene den varer.

Programmet er nå lagt ut på våre nettsider: http://www.kammermusikkfestivalen.no

I år gjenoppstår temaet:
Luthers reformasjon og den russiske revolusjon er årets jubilanter, en 500-åring og en 100-åring som fortsatt er sprell levende blant oss. Mens reformasjonens musikalske prakt først åpenbarte seg med Johann Sebastian Bach to hundre år etter Luthers teser, ønsket den russiske revolusjon umiddelbart å skape et nytt musikalsk menneske – for ikke å si et nytt menneske på alle måter.
Reformasjon eller revolusjon har vært en rød tråd for nær sagt alle betydelige komponister. Vi utforsker de revolusjonære, som enten ble kastet ut i en ny tid eller valgte å skape den selv, og de som langsomt dyttet utviklingen fremover. Og alle dem som visste de hadde funnet sin plass og som valgte å bli stående igjen da toget forlot perrongen.

Årets musikere består blant annet av Camilla Kjøll, Arve Tellefsen, Boris Brovstyn, Lars Anders Tomter, Torleif Thedéen, Adrian Brendel, Yehin Gil, Stian Carstensen, og kunstnerisk ledelse medvirker en hel del. Av ensembler er Oslo Strykekvartett med, samt Julian Wachner kommer med fire vokalister fra New York for å etablere et vokalensemble i forbindelse med festivalen.

Stavanger Kammermusikkfestival ønsker å skape noe nytt, uten at
 det skal gå på bekostning av den tradisjonelle kammermusikken og det høye kunstneriske nivået. Vi ser behovet for å gi publikum det de forventer samtidig som vi ønsker å overraske, trekke inn nye publikumsgrupper og dekke et bredere aldersspenn. I år har vi ekstra fokus på barnefamilier og får spesialprodusert to flotte musikalske opplevelser for denne målgruppen.

Velkommen til Stavangers vakreste sensommerfestival!