Til innholdet

4513 visninger

Kammermusikkfestivalen i StavangerSTAVANGER KAMMERMUSIKKFESTIVAL
06.-11. AUGUST 2019

Vi inviterer i år til den 29. kammermusikkfestivalen i Stavanger!

Festivalen ble etablert i 1991 av cellisten Truls Mørk og oboisten Gregor Zubicky.
Den fikk raskt ord på seg for å være en av Europas beste kammermusikkfestivaler der artister møttes for å spille sammen i ulike konstellasjoner. Siden har festivalen blitt ledet av Grieg Trio og Martin Fröst, Ihle Hadland tok over den kunstneriske ledelsen i 2016. Den anerkjente cellisten Andreas Brantelid er fra 2019 med Ihle Hadland i den kunstneriske ledelsen.
Festivalens visjon er å være en av Europas ledende kammermusikkfestivaler for utøvere og publikum. Den jevnt høye kunstneriske kvaliteten er bærebjelken i festivalen. Vi skal styrke kunstartens egenverdi gjennom videreføring, kvalitetsheving og nyskaping.

«Samling i Bonn» , «Sirkus i Moskva» og «Tsjekkisk morgengymnastikk.»
I motsetning til tidligere år byr Kammermusikkfestivalen ikke på et overordnet tema, men lar hver konsert leve sitt eget liv – og disse tre titlene antyder noe av hva publikum har i vente.
Domkirkens vakre rom danner som alltid rammen for kveldskonsertene, mens Skur 2 på Skansekaien tilbyr sprell formiddag og ettermiddag. Vi arrangerer konserter i flere kommuner i Rogaland og finner særlig at våre vakre kirkerom egner seg til festivalen, om det så er klassisk eller samtidsmusikk som spilles. Festivalen presenterer et sted mellom 20 og 25 arrangementer i løpet av de seks dagene den varer.

Årets festival:

Programmet blir lagt ut på våre nettsider, 13.03: www.kammermusikkfestivalen.no

Hjertelig velkommen til ny festival!