Til innholdet

6177 visninger

Kammermusikkfestivalen i StavangerSTAVANGER KAMMERMUSIKKFESTIVAL
06.-11. AUGUST 2019

Vi inviterer i år til den 29. kammermusikkfestivalen i Stavanger!

Festivalen ble etablert i 1991 av cellisten Truls Mørk og oboisten Gregor Zubicky.
Den fikk raskt ord på seg for å være en av Europas beste kammermusikkfestivaler der artister møttes for å spille sammen i ulike konstellasjoner. Siden har festivalen blitt ledet av Grieg Trio og Martin Fröst, Ihle Hadland tok over den kunstneriske ledelsen i 2016. Den anerkjente cellisten Andreas Brantelid er fra 2019 med Ihle Hadland i den kunstneriske ledelsen.
Festivalens visjon er å være en av Europas ledende kammermusikkfestivaler for utøvere og publikum. Den jevnt høye kunstneriske kvaliteten er bærebjelken i festivalen. Vi skal styrke kunstartens egenverdi gjennom videreføring, kvalitetsheving og nyskaping.

Festivalens kunstneriske ledere har satt sammen et vakkert, spennende og sprekt program til årets festival.

I år lar man hver konsert leve sitt eget liv- og disse tre titlene antyder noe av hva publikum har i vente: «Russisk bonanza og bøhmisk solskinn», «Tsjekkisk morgengymnastikk»
og «Uendelig lengsel»

Til å blåse i hornene og svinge buene har vi invitert en kaskade av Skandinavias mest strålende musikere samt en rekke fremragende ikke- skandinaver. Domkirkens vakre rom danner som alltid rammen for kveldskonsertene, mens Skur 2 på Skanse- kaien tilbyr vakker musikk formiddag og ettermiddag. Vi gleder oss til å presentere Det Norske Solistkor på Utstein kloster og i Stavanger domkirke.

Vi samarbeider i år med SSO og inviterer til en storslått solistkonsert i samarbeid med orkesteret i Fartein Valen. I tillegg byr vi på premiere på to ulike familieforestillinger på Spor 5 og i Sandnes kulturhus. Vi gjentar fjorårets suksess i Kunsthall Stavanger og inviterer til volum 2 av Bananaskonserten. Det blir en ny «pubrunde» i Østervåg og Fargegaten samt intimkonserter i Sola ruinkirke.

 Vi arrangerer konserter i flere kommuner i Rogaland og finner særlig at våre vakre kirkerom egner seg til festivalen, om det så er klassisk eller samtidsmusikk som spilles. Festivalen presenterer 30 arrangementer i løpet av de seks dagene den varer. Det gledes!
Velkommen til Stavanger og Stavanger Kammermusikkfestival!

Årets festival:

Detaljert program ligger på våre nettsider: www.kammermusikkfestivalen.no

Hjertelig velkommen til ny festival!