Til innholdet

4345 visninger

Kammermusikkfestivalen i StavangerSTAVANGER KAMMERMUSIKKFESTIVAL
07.-12. AUGUST 2018

Vi inviterer i år til den 28. kammermusikkfestivalen i Stavanger!
Stavanger Kammermusikkfestival har høye kunstneriske målsettinger og med pianisten Christian Ihle Hadland som kunstnerisk leder er den i gode hender.
Festivalen ble etablert i 1991 av cellisten Truls Mørk og oboisten Gregor Zubicky.
Christian Ihle Hadland har ledet den siden 2010.
Festivalens visjon er å være en av Europas ledende kammermusikkfestivaler for utøvere og publikum.
Vi arrangerer konserter i flere kommuner i Rogaland og finner særlig at våre vakre kirkerom egner seg til festivalen, om det så er klassisk eller samtidsmusikk som spilles. Festivalen presenterer et sted mellom 20 og 25 arrangementer i løpet av de seks dagene den varer.

Årets festival:

Programmet er nå lagt ut på våre nettsider: www.kammermusikkfestivalen.no

I år er det på med dykkerutstyr og frem med fuglekikkerten! Festivalen skal bevege seg på de store dyp og i de klukkende elver, alt med et dryss av fuglesang og naturens egen musikk. Fra Bibers barokke innfall til Messiaens melankolske sang: Dyr og fugler har inspirert komponister gjennom alle tider, og kronen settes på verket søndag kveld, med Schubert sprellende ørretkvintett.

De fire sublime sangerne i New York Polyphony skal geleide oss fra middelalderens henførende klanger til spranget inn i vår egen tid. Med opptredener på flere kveldskonserter vil de også ha en egen aften i Utstein kloster fredag kveld.

Skrikende bandeonister på kontorstol, George Crumbs hypnotiske skildringer av hvalsang til Camille Saint-Säens’ rundtur i zoologisk have i «Dyrenes Karneval» med blant annet pianister på utstilling er hva vi kan by på i årets nysatsing i Kunsthallen lørdag kveld.

Også i år ruller vi ut den røde løperen for vårt yngre publikum med to ulike familiekonserter. I Sandnes Kulturhus inviterer vi barna inn i et magisk rom fylt av undring i forestillingen «Ka då for?». Publikum blir tatt med inn i ulike episoder og opplevelser som veves sammen av musikk og dans. Vi setter også opp den fortryllende barneoperaen «Den magiske hatten» i Stavanger konserthus, her blir barna kjent med operaens verden gjennom en fengende historie om vennskap.

Ellers er som alltid programmet og artistene en samling av gledelig gjensyn og nybrutt mark. Fra Wienerfilharmonien har vi hentet klarinettisten Matthias Schorn og harpistinnen Marie-Pierre Langlamet kommer fra Berlinfilharmonien. Det unge norske bratsj-stjerneskuddet Eivind Ringstad blir å høre på flere konserter, og en fantastisk bukett av vidt forskjellige fiolinister anført av festivalfavoritten Boris Brovtsyn, den elegante ungarerinnen Eszter Haffner og den glitrende tangofiolinisten Daniela Braun. På piano hører vi 70-årsjubilanten Håkon Austbø, i tillegg til Yejin Gil og kunstnerisk leder Christian Ihle Hadland. Det vil bli tango, premierer, harmonimusikk, og som alltid verker som bare er så fine at man ikke trenger en unnskyldning for å spille dem. Det er i år hundre år siden Claude Debussy takket av, og vi låner ekstra øre til ham under flere av konsertene.

Hjertelig velkommen til ny festival!