Til innholdet

2709 visninger

Lofoten Internasjonale KammermusikkfestLofoten Pianofestival 2018

I perioden 9.7 – 15.7 arrangeres Lofoten Pianofestival for tredje gang, og på plakaten er det kvalitet i verdensklasse.

Siden 2014 har Lofoten Pianofestival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest gått hånd i hånd. De to festivalene arrangeres hvert sitt år og arrangeres av de samme folkene. Til sammen gir de to festivalene et variert og unikt musikalsk tilbud i Norge. Og pianofestivalen var den første, og fortsatt den eneste av sitt slag i landet.

Sommeren 2018 står hele 14 konserter på programmet. Den høyt rangerte franske pianiste Bertrand Chamayou er kunstnerisk leder for årets festival og har satt sammen et variert program som passer et bredt publikum. Felles for alle konsertene er pianoet. På det meste vil hele åtte hender være i sving samtidig.

Store navn til Lofoten

Vi får gjensyn med Leif Ove Andsnes som har vært gjest på både Lofoten Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival tidligere. Den franske pianisten Lise de la Salle kommer tilbake for tredje gang. I tillegg kommer også pianistene Francesco Piemontesi, Yulianna Evdeeva og Ah Ruem Ahn. I tillegg til pianistene kommer den norske sopranen Eir Inderhaug, trumpetisten Brynjar Kolbergsrud og den sveitsiske organisten Maximilian Schnaus som vil delta på flere konserter.

Nytt av året er at Oslo Camerata deltar som festivalens eget strykeensemble. Under ledelse av Arvid Engegård ledsager de pianistene under festivalen. Engegård har også med seg Engegårdskvartetten.

Billettsalget startet 15. februar. Følg oss på Facebook for mer informasjon om festivalen, programmet og billettsalget.