Til innholdet

872 visninger

Lofoten Internasjonale KammermusikkfestLofoten Internasjonale Kammermusikkfest: 10.7-16.7 2017

Sommerens Lofotenfestival finner sted mens øyriket framstår på sitt vakreste.
Etter at de sene kveldskonsertene er ferdige, kan man rusle rett ut i sommerlyset og kanskje få se midnattsola.
Leif Ove Andsnes er tilbake, og bidrar med sitt repertoarvalg til å sette fokus på Mozart. Sammen med de øvrige musikerne, blir det sonate, duo, trio, kvartett og kvintett signert den gode Wolfgang. Ja, vi dediserer også en hel konsert til geniet fra Salzburg – Mest Mozart. Vi får videre oppleve Andsnes i Schuberts «Drei Klavierstücke» og Sjostakovitsj`andre pianotrio.

Vårt andre tema, er den finske pianisten og komponisten Olli Mustonen. Som pianist har han vært Finlands ledende i snart 30 år, men de siste årene har han også framstått som en betydelig komponist. Han er ingen eksperimentell musikkskaper, men holder seg i tradisjonen etter Prokofiev og Sjostakovich og bruker formtyper fra både barokken og klassisismen.
Han medvirker i sin egen pianokvintett og pianokvartett. Festivalens strykere spiller hans underholdende Nonett nr 2, mens Engegårdkvartetten urframfører en strykekvartett bestilt til årets festival. Vi får ellers oppleve Mustonen i Schubert, Scriabin og Beethovens store Hammerklaversonate.

I desember fylte Arve Tellefsen 80 år, og til sommerens kammerfest kommer han som hedersgjest.
Han har i snart 50 år vært en av landets mest framtredende klassiske musikere, og med sitt engasjement, hans varme og humor, er det få som har bidratt mer til å gjøre den klassiske musikken til allemannseie. Han har som solist med orkester turnert hele verden, og med pianist er det ikke mange kroker av vårt langstrakte land han ikke har spilt i.

Han etablerte i 1989 Olso Kammermusikkfestival som landets første og viste med dette at denne litt smale musikkformen hadde muligheter i Norge. I dag har vi mer enn tyve slike festivaler.

Arve deltok på sin første Lofotfestival i 2005, og kom deretter annet hvert år helt til 2011. På den måten var han med sin berømmelse med på å gjøre vår festival til en happening. Han har dermed hatt avgjørende betydning for LINKs suksess.

En rekke andre toppmusikere medvirker. Les mer om programmet her:

www.lofotenfestival.com