Til innholdet

1036 visninger

Nordland MusikkfestukeRundt 25 000 mennesker veien til et arrangement i regi av Nordland Musikkfestuke under festivalens 10 dager i uke 32 hvert år. Det gjør vår festival til en av de viktigste formidlerne av klassisk musikk i landsdelen, og en av de største festivalene i landet. Det ligger i navnet at Musikkfestuka skal være en musikkfest, og aller helst en musikkfest for alle.

Programmet består i hovedsak av klassisk musikk, men også jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop, rock og andre sjangere har sin plass i festivalen. Vårt største mål er å gjøre klassisk musikk tilgjengelig for alle og invitere til musikalske arenaer som senker terskelen for nye kulturopplevelser.

Kort oppsummert er Musikkfestuka festivalen der en av verdens beste pianister spiller på en utescene 366 meter over havet, nordnorske visekunstnere bruker Hurtigruta som scenografi og varehus blir kulkulturhus samtidig som et topporkester spiller i en av europas beste konsertsaler.

For oss er det helt naturlig.
For oss er det Klassisk Nordnorsk.


Det er folkemusiker og komponist Gjermund Larsen som får æren av å være Nordland Musikkfestukes festivalprofil i 2017.

Gjermund Larsens instrument er fele, og den har han spilt og opptrådt med fela siden han var 5 år.  Men det skulle kanskje bare mangle når man er født inn i en ekte folkemusikkfamilie fra Verdal i Nord-Trøndelag. Festivalprofilen har for lengst gjort seg bemerket i det norske folkemusikkmiljøet, blant annet ved å bli tidenes yngste vinner av A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fikk han kongepokalen som beste utøver på fele.
– Bodø er en spennende kulturby og gleder meg veldig til å spille under Nordland Musikkfestuke, sier Gjermund Larsen

Den kommende festivalprofilen opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 35 år har Gjermund Larsen allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele fem ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Som frontfigut i Gjermund Larsen Trio, sammen med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord,  har Gjermund Larsen foredlet sitt helt særegne uttrykk der elementer fra norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Direktør André Wallann Larsen er svært fornøyd med valget av festivalprofil.
– Vi gleder oss stort over å ha fått på plass Gjermund Larsen som neste års festivalprofil. I han har vi en fantastisk folkemusiker som alltid er på jakt etter nye måter å formidle og foredle musikken sin på. Det borger for flere spennende prosjekter under neste års festival, forteller Wallann Larsen