Til innholdet

3311 visninger

Nordnorsk Opera og SymfoniorkesterEt godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon – Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic). Siden opprettelsen i 2009 har Nordnorsk Opera og Symfoniorkester blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.
Hvert år spiller orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger-
og konserter, og orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.
NOSO har en fleksibel struktur, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner..
Nordnorsk Opera og Symfoniorkester har høy aktivitet på de nordnorske scenene, både i sine to hjembyer og på turnéer i landsdelen. I tillegg gjør orkesteret internasjonale turnéer som gir verdifull erfaring og inspirasjon til orkesteret, samtidig som det gir en unik mulighet til å markedsføre det eksotiske ved den arktiske tilhørigheten. I løpet av sine Kina, Russland og Mariinsky Hall i St. Petersburg og Beethovenfest i Bonn, Salzburg og Wien (Musikverein).
Nordnorsk Opera og Symfoniorkester har gitt ut en rekke innspillinger i ulike ensembleformater, og har de siste årene spilt inn på selskaper som BIS, Simax og Naxos. Orkesterets ferskeste utgivelse er en samleboks med Tsjaikovskijs symfoni nr 4, 5 og 6, under ledelse av orkesterets førstedirigent Christian Lindberg.