Til innholdet

1177 visninger

OlavsfestdageneSolidaritet, medmenneskelighet, toleranse, kunnskap og dialog. Fine ord på papiret, men som det er vanskelig å etterleve for enhver når det koker i samfunnet rundt oss. Olavsfestdagene har i over fem tiår gått i bresjen for å favne om og beskytte disse verdiene – og ikke minst finne ut hvor veien går videre.

Med 200 000 besøkende hvert år har festivalen med røtter 1000 år tilbake i tid blitt et viktig samlingspunkt for et bredt spekter av kulturuttrykk. Med ektefølt dedikasjon går vi på hvert år for å kunne gi befolkningen ikke bare ren og skjær underholdning, men også noe som kan føre til ettertanke og refleksjon. Som mennesker manøvrerer vi oss alle smått i blinde for å finne mening og noe å tro på.

Vi i Olavsfestdagene tror på det gode i oss alle og at vi sammen skaper vår tilværelse. Med over 200 arrangementer får man under Olavsfestdagene tid til bare å nyte byen på sitt aller vakreste midt på sommeren, samtidig som man blir godt rustet til stormene som man vet kommer.
Olavsfestdagene 28 juli – 05 august 2017.

IDOL er tema for Olavsfestdagene 2017. Vi lever i en tid der idoler dyrkes som aldri før. Vi eksponeres for dem over alt, på scene og skjerm, i blogger og magasiner.
Hva er det som skjer når noen løftes opp til å bli et idol? Og hva er det ved oss mennesker som har en slik trang til å idolisere, til å dyrke, til å tilbe noen og noe?
Under Olavsfestdagene vi vil også reflektere over den opprinnelige betydningen av ordet idol, som er avgudsdyrkelse.