Til innholdet

3613 visninger

OPERA TIL FOLKETOSLO OPERAFESTIVAL 2018

Opera til folket arrangerer i år Oslo Operafestival for 13. gang. Vi presenterer en variert og spennende festival med både helaftens operaforestilling, opera for barn, konserter og operapub!

Vi har i år innledet et samarbeid med Edderkoppen Scene. Her setter vi opp vår nye produksjon av Mozarts Don Giovanni. Det er stort sett unge aktører med i denne produksjonen, også dirigent og regissør er under 30 år, men de har allerede lang erfaring. Don Giovanni settes opp både 7. september kl 19.00 og 9. september kl 15.00 og det er mulighet til å bestille bord i den flotte restauranten se.ua både før og etter forestilling.

Det blir ellevilt Operashow med skråblikk på både politikk, miljø og sex på Edderkoppen Scene lørdag 8. september kl 19.00.

Thomas Ruud og Adrian Angelico med flere synger Opera til folket sammaen med en rekke solister i Universitetets aula 13. september.

Tora Augestad fremfører forestillingen om Dagny Juell den 15. september på Gamle Raadhus Scene. Dette er en forestilling med musikk av Henning Sommerro. Medvirker gjør også Håvard og Øyvind Gimse m.fl.

Håkon Kornstad har fått med seg flere sangere til Lørdagsopera samme dag hvor de gjør utdrag fra Faust av Gounod og Eugen Onegin av Tsjajkovskij.

Det blir selvfølgelig opera for barn også i år! Askeladden og de gode operahjelperne er allerede spilt for ca 4000 barn i Oslo og omegn og dette er en barneforestilling som også passer for de voksne. Forestillingen spilles på Gamle Raadhus Scene 15. september.

En konsert med Jonas Kaufmann blir overført på Gimle kino den 10. september og er en del av årets festivalprogram. Her er det nok lurt å kjøpe billetter med en gang Dette blir nok fort utsolgt.

Også i år blir det Masterclass med den internasjonale sopranen Elisabeth Norberg-Schulz og hennes samarbeidspartner Matthew Marriott. Det blir konsert med alle de medvirkende på 1. balkong i Den Norske Opera & Ballett 10. september kl. 18.00

Fra 11. til 15. september holder vi baren åpen hver kveld i Gamle Raadhus. Her kan man samles etter forestillingene og ta et glass og høre mer opera.

VELKOMMEN til en variert og spennende operafestival. Vi er stolte av årets utøvere og håper mange finner veien til Oslo Operafestival.

Hilsen styret i Opera til folket

OPERA TIL BARNA

Barn elsker opera! Det vet vi i Opera til folket etter at vi har spilt barneopera for mer enn 4000 barn i Oslo og omegn. Derfor søkte vi Kulturrådet om å satse på opera for barn og fikk støtte. Det har gjort det mulig for oss å sette opp fem operaforestillinger spesiallaget for barn på Gamle Raadhus Scene denne høsten. Vi gleder oss!

Gamle Raadhus Scene
Lørdager kl 13.00. Dørene åpner 12.30
Adresse: Christiania Torv 1 (ved hanskestatuen)

Billetter kjøpes hos TicketCo via vår hjemmeside (sorter på andre konserter så finner du lettere frem).

www.operatilfolket.no

LØRDAGSOPERA

Lørdagsopera er en meget populær konsertserie i Oslo. Hver lørdag kan man oppleve opera kl 15.30. Frem til påske holder Opera til folket til på restaurant Vaaghals da Gamle Rådus Sene (tidligere Musikk & scenehuset) får nytt gulv.

Les hele sesongprogrammet her

OPERAPUB PÅ LUNSJEN

Opera til folket sørger for opera også utenfor Oslo. Vi har nettopp startet et samarbeid med Froger Lunsjbar om operapuber en torsdag i måneden. Følg med på Facebook for å følge programmet i den meget trivelige baren som også byr på mye mer enn opera.

Frogner Lunsjbar på Facebook

Opera til folket anbefaler:

UNG I AULAEN

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets aula, vårt praktbygg på Karl Johan.

Strykekvartett & opera

Denne gangen står det strykekvartett og opera på programmet. Her får man høre både Beethoven, Chopin, Puccini og Lehár m.fl. Operasangerne som deltar på konserten er sopranen Vigdis Unsgård og tenoren Mikkel Skorpen.

Tid: Onsdag 21. Februar kl 19.00
Sted: Universitetets aula, Karl Johans gate 47

Billetter: 150,-/100,- (UiO-ansatte, PublikUng, musikere og studenter Fri entré)

Mer om programmet og billettbestilling her


Opera til folket lever for å få opera ut til enda flere. Høy kvalitet preger alle deres arrangementer til tross for at dette er en frivillig organisasjon. Organisasjonen så lyset for første gang i 2004. Da het de Kulturentusaistene og overtok driften av Operaballet etter Tårnseilerne. I 2006 arrangerte de Oslo Operafestival – opera til folket for første gang og i 2010 endret de navn på organisasjonen til Opera til folket.

Organisasjonen arrangerer 60-70 konserter i året i tillegg til at de skaffer sangere til ulike arrangementer som BAKgåden i Sandvika, Operapub på Frogner Lunsjbar i Sørum og ulike konferanser m.m. Høsten 2018 starter de en konsertserie med opera for barn.
Under Oslo Operafestival har de satt opp flere helaftens operaforestilinger som La traviata på Chateau Neuf (2009), Carmen (2010) og Czardasfyrstinnen (2012) i Folketeateret og Rigoletto i Posthallen (2016). I 2017 satt de opp en nyskrevet engelsk opera, The Life To Come under Oslo Operafestival den 5. oktober på scene 2 i Operaen.

Opera til folket har fått fast tilholdssted med Gamle Raadhus Scene. Lokalet ligger i andre etasje i et av Oslos eldste lokaler, nemlig Gamle Raadhus fra 1641. Der har organisasjonen arrangert konserter siden 2013, men i 2018 fikk de leie lokalet av Kulturetaten på fast basis. Hver lørdag arrageres Lørdagsopera, en meget populær konsertserie med noen av landets beste sangere og pianister som med glimt i øyet og godt humør, presenterer opera for et engasjert publikum. Vi har stadig nye lyttere som opplever opera live for første gang og er dermed en viktig rekrutteringsarena for opera. Vi når også ofte et yngre publikum særlig via vår underorganisasjon som heter PublikUng. En organisasjon for de mellom 18 og 30 år. Det er gratis å melde seg inn og man får gratis, eller veldig billige billetter til konserter med KORK, Oslo-Filharmonien, Operaen, de fleste festivaler i Oslo m.fl.