Til innholdet

1077 visninger

OPERA TIL FOLKETOslo Operafestival 21. september – 1. oktober

Det er duket for 15 konserter under årets festival. Det blir nyskrevet opera på Scene 2 i Operaen, forestilling om Callas på Nationaltheatret, det er en drept sopran i Dansens hus, det blir konserter på Norges musikkhøgskole, Operahøgskolen og i Musikk & Scenehuset samt foredrag av Sverre Gunnar Haga og Knut Skram.

Det er best å bestille billetter via TicketCo, men du kan også kjøpe billetter ved inngangen.

For billettbestiling og mer info, besøk vår hjemmeside her: Opera til folket

Lørdagsopera hver lørdag

Det er fullt hus og god stemning i Musikk & Scenehuset på lørdager gjen. Dørene åpner 14.30, forestillingen begynner kl 15.30.

Vær ute i god tid.

Bestill helst billetter via TicketCo.

Lørdagsopera arrangeres stort sett hver lørdag i februar, mars og april i vårhalvåret og september, oktober og november i høsthalvåret.

For billettbestiling og mer info, besøk vår hjemmeside her: Opera til folket.


Opera til folket lever for å få opera ut til enda flere. Høy kvalitet preger alle deres arrangementer til tross for at dette er en frivillig organisasjon. Organisasjonen så lyset for første gang i 2004. Da het de Kulturentusaistene og overtok driften av Operaballet etter Tårnseilerne. I 2006 arrangerte de Oslo Operafestival – opera til folket for første gang og i 2010 endret de navn på organisasjonen til Opera til folket.

Organisasjonen arrangerer 60-70 konserter i året i tillegg til at de skaffer sangere til ulike arrangementer som BAKgåden i Sandvika, Opera på Rommen Scene, Operapub på Frogner Lunsjbar i Sørum og ulike konferanser m.m.
Under Oslo Operafestival har de satt opp flere helaftens operaforestilinger som La Traviata på Chateau Neuf (2009), Carmen (2010) og Czardasfyrstinnen (2012) i Folketeateret og Rigoletto i Posthallen (2016). I 2017 setter de opp en nyskrevet engelsk opera, The Life To Come under Oslo Operafestival den 5. oktober på scene 2 i Operaen.

Opera til folket har fått fast tilholdssted i Musikk & Scenehuset. Lokalet ligger i andre etasje i et av Oslos eldste lokaler, nemlig Gamle Raadhus fra 1641. Der har organisasjonen arrangert konserter siden 2013, men i 2016 fikk de leie lokalet av Kulturetaten på fast basis. Hver lørdag arrageres Lørdagsopera, en meget populær konsertserie med noen av landets beste sangere og pianister som med glimt i øyet og godt humør, presenterer opera for et engasjert publikum. Vi har stadig nye lyttere som opplever opera live for første gang og er dermed en viktig rekrutteringsarena for opera. Vi når også ofte et yngre publikum særlig via vår underorganisasjon som heter PublikUng. En organisasjon for de mellom 18 og 30 år. Det er gratis å melde seg inn og man får gratis, eller veldig billige billetter til konserter med KORK, Oslo-Filharmonien, Operaen, de fleste festivaler i Oslo m.fl.

Sesongen 2017 starter litt senere enn normalt da Musikk & Scenehuset blir pusset opp.