Til innholdet

4308 visninger

OPERA TIL FOLKETOSLO OPERAFESTIVAL 2019

Oslo Operafestival 13. – 25. september (+ 23. oktober)

Opera til folket arrangerer i år Oslo Operafestival for 14. gang. Vi presenterer en variert og spennende festival med helaftens operaforestilling (Cosi fan tutte av Mozart), opera for barn, konserter, operapub og opera på Trikken. I år finner du oss også på Blaker Skanse i Sørum. Et usedvanlig vakkert militæranlegg som du bør oppleve hvis du ikke har vært der alt. Nå kan du også høre opera der. Det blir et utdrag av La Bohème med flotte solister.

Kulturminister Trine Skei Grande åpner festivalen fredag 13. september kl 16.00 utenfor Oslo konserthus. Det blir også en mini operakonsert med bla. tenoren Kristian Krokslett og pianisten Dorina Komani. Det kan være det dukker opp en overraskelse eller to også.

Vi har innledet et samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo ved Operahøgskolen. Her setter vi opp vår nye produksjon av Mozarts Cosi fan tutte. Det er stort sett unge,nyutdannede aktører med i denne produksjonen, til og med dirigent og regissør er under 30 år, men de har allerede lang erfaring. Cosi fan tuttesettes opp 19. og 21. september kl 19.00 på hovedscenen til Kunsthøgskolen på Grünerløkka. Vi lover en leken og humoristisk forestilling.

Thomas Ruud, Ingegjerd Bagøien Moe, Siv Hagerupsen, Siv Misund, Margrét Brynjarsdóttir og Brynjar Onsøien synger i Universitetets aula 18. september kl 18.00. Dorina Komani akkompagnerer.

Hanne Tveter har allerede en utsolgt forestilling av En hyllest til Frida Kahlopå Gamle Raadhus Scene søndag 15. september kl 19.00. Vi setter opp en ekstra forestilling kl 21.00. Også her er det få billetter igjen.

Det er med stor glede vi presenterer Vinterreisen av Franz Schubert i André Bjerkes vakre gjendiktning til norsk. Frode Olsen er solist sammen med selveste Oslo Strykekvartett og Jan Sælid har regien. Dette skjer på Gamle Raadhus Scene lørdag 14. september kl 19.00

La Bohème er en av verdens vakreste operaer. Vi presenterer et utdrag av denne vakre operaen spesielt tilpasset de som ikke frekventerer Operaen hele tiden. Solistene er av ypperste klasse så de som allerede har sett operaen, vil også kunne nyte forestillingen. Den settes opp på Edderkoppen scene søndag 15. september kl 15.00 og på vakre Blaker Skanse mandag 16. september kl 18.00. Det å ta toget i 25 minutter for å se det nedlagte militæranlegget og høre opera samtidig anbefales. Dette er et samarbeid med Romeriksspillene.

Det er 24 konserter under årets operafestival.

Hele programmet finner du på operatilfolket.no

OPERA TIL BARNA

Barn elsker opera! Det vet vi i Opera til folket etter at vi har spilt barneopera for mer enn 5000 barn i på Østlandet. Derfor søkte vi Kulturrådet om å satse på opera for barn og fikk støtte. Det har gjort det mulig for oss å sette opp fem operaforestillinger spesiallaget for barn på Gamle Raadhus Scene denne høsten. Vi gleder oss!

Gamle Raadhus Scene
Adresse: Christiania Torv 1 (ved hanskestatuen)

Denne sesongen har vi tre forestillinger: Jakten på Nordlyset, Bastian og Bastienne av Mozart og Askeladden og de gode operahjelperne. Sistnevnte er blitt en stor suksess og reiser nå rundt i landet.

Billetter kjøpes hos TicketCo via vår hjemmeside (sorter på andre konserter så finner du lettere frem).

www.operatilfolket.no

LØRDAGSOPERA

Lørdagsopera er en meget populær konsertserie i Oslo. Hver lørdag kan man oppleve opera kl 15.30. Frem til påske holder Opera til folket til på restaurant Vaaghals da Gamle Rådus Sene (tidligere Musikk & scenehuset) får nytt gulv.

Les hele sesongprogrammet her


Opera til folket lever for å få opera ut til enda flere. Høy kvalitet preger alle deres arrangementer til tross for at dette er en frivillig organisasjon. Organisasjonen så lyset for første gang i 2004. Da het de Kulturentusaistene og overtok driften av Operaballet etter Tårnseilerne. I 2006 arrangerte de Oslo Operafestival – opera til folket for første gang og i 2010 endret de navn på organisasjonen til Opera til folket.

Organisasjonen arrangerer 60-70 konserter i året i tillegg til at de skaffer sangere til ulike arrangementer som BAKgåden i Sandvika, Operasangere til ulike arrangementer i Sørum kommune og ulike konferanser m.m. Høsten 2018 starter de en konsertserie med opera for barn.
Under Oslo Operafestival har de satt opp flere helaftens operaforestilinger som La traviata på Chateau Neuf (2009), Carmen (2010) og Czardasfyrstinnen (2012) i Folketeateret og Rigoletto i Posthallen (2016). I 2017 satt de opp en nyskrevet engelsk opera, The Life To Come under Oslo Operafestival den 5. oktober på scene 2 i Operaen. I 2018 var det Don Giovanni som stod på menyen og i 2019 Cosi fan tutte.

Opera til folket har fått fast tilholdssted på Gamle Raadhus Scene. Lokalet ligger i andre etasje i et av Oslos eldste lokaler, nemlig Gamle Raadhus fra 1641. Der har organisasjonen arrangert konserter siden 2013, men i 2018 fikk de leie lokalet av Kulturetaten på fast basis. Hver lørdag arrageres Lørdagsopera, en meget populær konsertserie med noen av landets beste sangere og pianister som med glimt i øyet og godt humør, presenterer opera for et usedvanlig engasjert publikum. Vi har stadig nye lyttere som opplever opera live for første gang og er dermed en viktig rekrutteringsarena for opera. Vi når også ofte et yngre publikum særlig via vår underorganisasjon som heter PublikUng. En organisasjon for de mellom 18 og 30 år. Det er gratis å melde seg inn og man får gratis, eller veldig billige billetter til konserter med KORK, Oslo-Filharmonien, Operaen, de fleste festivaler i Oslo og alle Opera til folkets arrangementer så klart.