Til innholdet

1639 visninger

OPERA TIL FOLKETOpera til folket anbefaler:

UNG I AULAEN

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets aula, vårt praktbygg på Karl Johan.

Strykekvartett & opera

Denne gangen står det strykekvartett og opera på programmet. Her får man høre både Beethoven, Chopin, Puccini og Lehár m.fl. Operasangerne som deltar på konserten er sopranen Vigdis Unsgård og tenoren Mikkel Skorpen.

Tid: Onsdag 21. Februar kl 19.00
Sted: Universitetets aula, Karl Johans gate 47

Billetter: 150,-/100,- (UiO-ansatte, PublikUng, musikere og studenter Fri entré)

Bestill billettter her

Mer om programmet og utøverne her

LØRDAGSOPERA

Lørdagsopera er en meget populær konsertserie i Oslo. Hver lørdag kan man oppleve opera kl 15.30. Frem til påske holder Opera til folket til på restaurant Vaaghals da Gamle Rådus Sene (tidligere Musikk & scenehuset) får nytt gulv.

Les hele sesongprogrammet her

OPERAPUB PÅ LUNSJEN

Opera til folket sørger for opera også utenfor Oslo. Vi har nettopp startet et samarbeid med Froger Lunsjbar om operapuber en torsdag i måneden. Følg med på Facebook for å følge programmet i den meget trivelige baren som også byr på mye mer enn opera.

Frogner Lunsjbar på Facebook


Opera til folket lever for å få opera ut til enda flere. Høy kvalitet preger alle deres arrangementer til tross for at dette er en frivillig organisasjon. Organisasjonen så lyset for første gang i 2004. Da het de Kulturentusaistene og overtok driften av Operaballet etter Tårnseilerne. I 2006 arrangerte de Oslo Operafestival – opera til folket for første gang og i 2010 endret de navn på organisasjonen til Opera til folket.

Organisasjonen arrangerer 60-70 konserter i året i tillegg til at de skaffer sangere til ulike arrangementer som BAKgåden i Sandvika, Opera på Rommen Scene, Operapub på Frogner Lunsjbar i Sørum og ulike konferanser m.m.
Under Oslo Operafestival har de satt opp flere helaftens operaforestilinger som La Traviata på Chateau Neuf (2009), Carmen (2010) og Czardasfyrstinnen (2012) i Folketeateret og Rigoletto i Posthallen (2016). I 2017 setter de opp en nyskrevet engelsk opera, The Life To Come under Oslo Operafestival den 5. oktober på scene 2 i Operaen.

Opera til folket har fått fast tilholdssted i Musikk & Scenehuset. Lokalet ligger i andre etasje i et av Oslos eldste lokaler, nemlig Gamle Raadhus fra 1641. Der har organisasjonen arrangert konserter siden 2013, men i 2016 fikk de leie lokalet av Kulturetaten på fast basis. Hver lørdag arrageres Lørdagsopera, en meget populær konsertserie med noen av landets beste sangere og pianister som med glimt i øyet og godt humør, presenterer opera for et engasjert publikum. Vi har stadig nye lyttere som opplever opera live for første gang og er dermed en viktig rekrutteringsarena for opera. Vi når også ofte et yngre publikum særlig via vår underorganisasjon som heter PublikUng. En organisasjon for de mellom 18 og 30 år. Det er gratis å melde seg inn og man får gratis, eller veldig billige billetter til konserter med KORK, Oslo-Filharmonien, Operaen, de fleste festivaler i Oslo m.fl.

Sesongen 2017 starter litt senere enn normalt da Musikk & Scenehuset blir pusset opp.