Til innholdet

3669 visninger

Oslo Quartet SeriesKVARTETTSERIEN inviterer til festkonsert når vi lanserer sesongprogrammet 2018 / 19.

Tirsdag 8. mai i Gamle Logen.

Kvelden vil by på musikalske perler fra våre tre faste kvartetter: Vertavo, Engegårdkvartetten og Oslo Strykekvartett. I tillegg får vi høre den unge, lovende FAE Strykekvartett fra vårt talentutviklingsprogram. Dette blir en fest av en konsert, samtidig som vi gir deg et spennende innblikk i hva du kan glede deg til ved neste konsertsesong. Vi får høre verker fra kjernerepertoaret, fellesnumre, urfremføring av verk for strykere av Øystein Sonstad og noen ekstra godbiter, i tillegg til servering av kaffe og kaker.

Hjertelig velkommen!

Tirsdag 8. mai kl. 19 i Gamle Logen
Billetter via Ticketmaster


Kjøp abonnement! Som abonnent hos Kvartettserien får du reservert plass til alle våre konserter, billigere billetter og spesialtilbud som vi håper kan gi deg den optimale konsertopplevelsen. For mer informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt på post@osloquartetseries.no


Oslo Quartet Series – Kvartettserien er en konsertarrangør som siden oppstarten i 2012 har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen og arbeidet med å formidle kvartettens fantastiske reportoar og ensembleform til et bredt publikum.

Verdensledende kvartetter som Hagen Quartet, Tetzlaff Quartet og Artemis Quartet har allerede gjestet Oslo Quartet Series tidligere konsertsesonger. Tre av Norges mest profilerte strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavo er faste strykekvartetter for konsertserien og tre av deres medlemmer representerer seriens kunstneriske råd.

Konsertserien ønsker å tilrettelegge for en konsertramme som formidler det kunstneriske innholdet på en nyskapende måte. Hver konsert har et overbyggende tema der kveldens musikalske program formidles i en bredere kontekst, og den vanlige konsertformen strekkes for å inkludere uvanlige og inspirerende elementer. Bidragsytere som bl.a. samfunnskritikere, historikere, skuespillere og dansere inviteres til å formidle musikkens innhold fra deres eget perspektiv. Slik har vi et ønske om å skape forbindelser mellom ulike kulturfelt og gi publikum en unik konsertopplevelse.

Helt siden starten i 2012 har Kvartettserien vært svært fokusert på å arrangere ulike prosjekter som kan vekke interessen for strykekvartetten, både hos unge musikere og unge publikummere. Serien har blant annet utviklet et talentutviklingsprogram kalt Ung kvartettserie for unge strykekvartetter, som i dag er en sentral del av Kvartettseriens virksomhet.

Vi har lansert sesongprogrammet for 2017/18! Les hele programmet i sin helhet her.