Til innholdet

632 visninger

Oslo Quartet SeriesVi har lansert sesongprogrammet for 2017 / 18!

Vi er stolte av å kunne presentere det nye sesongprogrammet vårt og vi ser frem til å dele flere store opplevelser med dere! For vi har masse å glede oss til i den kommende sesongen: Den Danske Strykekvartett kommer igjen med sitt gode humør og fantastiske formidlingsglede, Belcea Quartet kommer med et program vi først får vite når konserten er over, og Brentano Quartet tar oss med inn i Operaen når de kommer i januar. I tillegg får vi selvfølgelig høre våre faste norske kvartetter som alle har med seg spennende program og gjester: Ingeborg Gillebo, Nils Økland og Teodor Janson.

Sesongen 17/18 byr på kjernerepertoar av Haydn, Schubert, Mendelssohn, Beethoven, Brahms og Bartok, men vi tar også noen avstikkere: Nordisk folkemusikk, feiring av Alfred Jansons 80-årsdag, madrigaler av Monteverdi og Gesualdo – for å nevne noe. Her er det mye å se frem til!

Oversikt over våre kommende konserter får du her:

Tirsdag 26.september 2017, kl 19 i Gamle Logen:
THE DANISH STRING QUARTET – «KONTRAPUNKT»

Tirsdag 24.oktober 2017, kl 19 i Gamle Logen:
VERTAVO MED INGEBORG GILLEBO – «POETENES NATT»

Tirsdag 28.november 2017, kl 19 i Gamle Logen:
OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON – «ALLTID KLASSISK»

Tirsdag 23.januar 2018, kl 19:30 på Den Norske Opera & Ballett, Scene 2:
BRENTANO QUARTET – «GRÅTE MIN SANG»

Tirsdag 27.februar 2018, kl 19 i Gamle Logen:
ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND – «RØTTER»

Tirsdag 20.mars 2018, kl 19 i Gamle Logen:
BELCEA QUARTET – «BEETHOVEN & KOMPANJONGER»

Tirsdag 8.mai 2018, kl.19 i Gamle Logen:
LANSERINGSKONSERT 2018/19 – Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018/19!

Kjøp abonnement! Som abonnent hos Kvartettserien får du reservert plass til alle våre konserter, billigere billetter og spesialtilbud som vi håper kan gi deg den optimale konsertopplevelsen. For mer informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt på post@osloquartetseries.no

————————————————————————————————-

Oslo Quartet Series – Kvartettserien er en konsertarrangør som siden oppstarten i 2012 har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen og arbeidet med å formidle kvartettens fantastiske reportoar og ensembleform til et bredt publikum.

Verdensledende kvartetter som Hagen Quartet, Tetzlaff Quartet og Artemis Quartet har allerede gjestet Oslo Quartet Series tidligere konsertsesonger. Tre av Norges mest profilerte strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavo er faste strykekvartetter for konsertserien og tre av deres medlemmer representerer seriens kunstneriske råd.

Konsertserien ønsker å tilrettelegge for en konsertramme som formidler det kunstneriske innholdet på en nyskapende måte. Hver konsert har et overbyggende tema der kveldens musikalske program formidles i en bredere kontekst, og den vanlige konsertformen strekkes for å inkludere uvanlige og inspirerende elementer. Bidragsytere som bl.a. samfunnskritikere, historikere, skuespillere og dansere inviteres til å formidle musikkens innhold fra deres eget perspektiv. Slik har vi et ønske om å skape forbindelser mellom ulike kulturfelt og gi publikum en unik konsertopplevelse.

Helt siden starten i 2012 har Kvartettserien vært svært fokusert på å arrangere ulike prosjekter som kan vekke interessen for strykekvartetten, både hos unge musikere og unge publikummere. Serien har blant annet utviklet et talentutviklingsprogram kalt Ung kvartettserie for unge strykekvartetter, som i dag er en sentral del av Kvartettseriens virksomhet.

Vi har lansert sesongprogrammet for 2017/18! Les hele programmet i sin helhet her.