Til innholdet

1138 visninger

Oslo Quartet SeriesKonsert med Brentano String Quartet,

Tirsdag 23. januar 2018 kl. 19:30, Den Norske Opera & Ballett scene 2

Velkommen inn på Den Norske Opera & Ballett for å høre stjernekvartetten Brentano String Quartet!

Siden Brentano String Quartet ble dannet i 1992 har de spilt over hele verden og blitt mottatt med begeistring og gode kritikker. Kvartetten har blitt tildelt mange priser og spilt på verdens mest prestisjetunge arenaer, inkludert Carnegie Hall og Alice Tully Hall i New York, Library of Congress i Washington, Concertgebouw i Amsterdam, Konzerthaus i Wien, Suntory Hall i Tokyo, og operahuset i Sydney.

I tillegg til å fremføre det klassiske kjernerepertoaret for strykekvartett, har Brentano String Quartet også en sterk interesse både for det svært gamle og det svært nye av musikk. De har fremført og spilt inn mange musikalske verk datert fra tiden før strykekvartett ble brukt som medium, i tillegg til at de har jobbet tett med noen av nåtidens viktigste komponister.

Program:

Johannes Ockeghem – Ave Maria
Carlo Gesualdo – Madrigals, arr. Mark Steinberg
Orlando di Lasso – Jubilate Deo
Mario Davidovsky – Strykekvartett nr.4
Claudio Monteverdi – Madrigals, arr. Mark Steinberg
Johannes Brahms – Strykekvartett Op.51 nr.1 i c-moll

___
Wolfgang Amadeus Mozart – Strykekvartett i C-dur KV 157, 2.sats ’Andante’ fremføres av Meteorôs Kvartett fra Ung kvartettserie:

Meteorôskvartetten
er en ung kvartett dannet i 2016. Den består av fire masterstudenter på Norges Musikkhøgskole fra henholdsvis Frankrike, Russland, Taiwan og Norge. Kvartetten opptrer også jevnlig som kvintett sammen med pianist Marina Kan Selvik, og fikk i januar 2017 førstepris i Musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse for sin tolkning av Sjostakovitsj’ Klaverkvintett. Meteorôskvartetten består av Alexandre Guy og Stepan Frolov på fiolin, Kai-Hsun Lin på bratsj og Johannes Borchgrevink på cello.

___

Tor Espen Aspaas innleder konserten
Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. Han er professor ved Norges musikkhøgskole og ble i 2016 utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for musikk- og kulturformidling.

Tid og sted:
Tirsdag 23. januar 2018
Den Norske Opera & Ballett
Scene 2

Kl. 19:30

Oversikt over våre kommende konserter får du her:


Tirsdag 23.januar 2018, kl 19:30 på Den Norske Opera & Ballett, Scene 2:
BRENTANO QUARTET – «GRÅTE MIN SANG»

Tirsdag 27.februar 2018, kl 19 i Gamle Logen:
ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND – «RØTTER»

Tirsdag 20.mars 2018, kl 19 i Gamle Logen:
BELCEA QUARTET – «BEETHOVEN & KOMPANJONGER»

Tirsdag 8.mai 2018, kl.19 i Gamle Logen:
LANSERINGSKONSERT 2018/19 – Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018/19!

Kjøp abonnement! Som abonnent hos Kvartettserien får du reservert plass til alle våre konserter, billigere billetter og spesialtilbud som vi håper kan gi deg den optimale konsertopplevelsen. For mer informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt på post@osloquartetseries.no

————————————————————————————————-

Oslo Quartet Series – Kvartettserien er en konsertarrangør som siden oppstarten i 2012 har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen og arbeidet med å formidle kvartettens fantastiske reportoar og ensembleform til et bredt publikum.

Verdensledende kvartetter som Hagen Quartet, Tetzlaff Quartet og Artemis Quartet har allerede gjestet Oslo Quartet Series tidligere konsertsesonger. Tre av Norges mest profilerte strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavo er faste strykekvartetter for konsertserien og tre av deres medlemmer representerer seriens kunstneriske råd.

Konsertserien ønsker å tilrettelegge for en konsertramme som formidler det kunstneriske innholdet på en nyskapende måte. Hver konsert har et overbyggende tema der kveldens musikalske program formidles i en bredere kontekst, og den vanlige konsertformen strekkes for å inkludere uvanlige og inspirerende elementer. Bidragsytere som bl.a. samfunnskritikere, historikere, skuespillere og dansere inviteres til å formidle musikkens innhold fra deres eget perspektiv. Slik har vi et ønske om å skape forbindelser mellom ulike kulturfelt og gi publikum en unik konsertopplevelse.

Helt siden starten i 2012 har Kvartettserien vært svært fokusert på å arrangere ulike prosjekter som kan vekke interessen for strykekvartetten, både hos unge musikere og unge publikummere. Serien har blant annet utviklet et talentutviklingsprogram kalt Ung kvartettserie for unge strykekvartetter, som i dag er en sentral del av Kvartettseriens virksomhet.

Vi har lansert sesongprogrammet for 2017/18! Les hele programmet i sin helhet her.