Til innholdet

868 visninger

Oslo Quartet SeriesOSLO QUARTET SERIES INVITERER TIL KONSERT:

Oslo Strykekvartett
med Teodor Janson
”Alltid Klassisk”

Tirsdag 28. november kl 19 inntar Oslo Strykekvartett Gamle Logen. Med seg har de Teodor Janson, og skjønn poesi og musikk forenes med hans fremføring av dikt fra ’Liv ved straumen’ av Tarjei Vesaas. Alegrar Strykekvartett fra Ung kvartettserie innleder konserten, og Mari Lunnan er konsertvert. I tillegg inviterer vi til nachspiel i foajeen etter konserten; Oslo Strykekvartett og Mari Lunnan holder ”Klar en Klassiker” med premier til den som klarer flest svar. Dette er en konsert å glede seg til!

Program:
Felix Mendelssohn – Strykekvartett Op.44 nr.1 i D-dur
Tarjei Vesaas – utvalgte dikt fra ’Liv ved straumen’ fremført av Teodor Janson
Alfred Janson – Strykekvartett
Ludwig van Beethoven – Strykekvartett Op.59 nr.2 i e-moll
Wolfgang Amadeus Mozart – Strykekvartett nr.18 i A-dur, KV. 464, 1.sats ’Allegro’ fremføres av Alegrar Strykekvartett
Nachspiel i foajeen – ”Klar en Klassiker” med Oslo Strykekvartett og Mari Lunnan

Velkommen!
Tirsdag 28. november kl. 19 i Gamle Logen


Oversikt over våre kommende konserter får du her:

Tirsdag 28.november 2017, kl 19 i Gamle Logen:
OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON – «ALLTID KLASSISK»

Tirsdag 23.januar 2018, kl 19:30 på Den Norske Opera & Ballett, Scene 2:
BRENTANO QUARTET – «GRÅTE MIN SANG»

Tirsdag 27.februar 2018, kl 19 i Gamle Logen:
ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND – «RØTTER»

Tirsdag 20.mars 2018, kl 19 i Gamle Logen:
BELCEA QUARTET – «BEETHOVEN & KOMPANJONGER»

Tirsdag 8.mai 2018, kl.19 i Gamle Logen:
LANSERINGSKONSERT 2018/19 – Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018/19!

Kjøp abonnement! Som abonnent hos Kvartettserien får du reservert plass til alle våre konserter, billigere billetter og spesialtilbud som vi håper kan gi deg den optimale konsertopplevelsen. For mer informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt på post@osloquartetseries.no

————————————————————————————————-

Oslo Quartet Series – Kvartettserien er en konsertarrangør som siden oppstarten i 2012 har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen og arbeidet med å formidle kvartettens fantastiske reportoar og ensembleform til et bredt publikum.

Verdensledende kvartetter som Hagen Quartet, Tetzlaff Quartet og Artemis Quartet har allerede gjestet Oslo Quartet Series tidligere konsertsesonger. Tre av Norges mest profilerte strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavo er faste strykekvartetter for konsertserien og tre av deres medlemmer representerer seriens kunstneriske råd.

Konsertserien ønsker å tilrettelegge for en konsertramme som formidler det kunstneriske innholdet på en nyskapende måte. Hver konsert har et overbyggende tema der kveldens musikalske program formidles i en bredere kontekst, og den vanlige konsertformen strekkes for å inkludere uvanlige og inspirerende elementer. Bidragsytere som bl.a. samfunnskritikere, historikere, skuespillere og dansere inviteres til å formidle musikkens innhold fra deres eget perspektiv. Slik har vi et ønske om å skape forbindelser mellom ulike kulturfelt og gi publikum en unik konsertopplevelse.

Helt siden starten i 2012 har Kvartettserien vært svært fokusert på å arrangere ulike prosjekter som kan vekke interessen for strykekvartetten, både hos unge musikere og unge publikummere. Serien har blant annet utviklet et talentutviklingsprogram kalt Ung kvartettserie for unge strykekvartetter, som i dag er en sentral del av Kvartettseriens virksomhet.

Vi har lansert sesongprogrammet for 2017/18! Les hele programmet i sin helhet her.